BioscoopFestivalFilm
Je bent hier:

The Apprentice op het filmfestival van Cannes

The Apprentice gaat in de officiële competitie in wereldpremière op het filmfestival van Cannes (14 mei t/m 25 mei 2024). Regisseur Ali Abbasi (Holy Spider, Border (Gräns)) schetst in The Apprentice de opmars van de Donald Trump, zijn honger naar macht en zijn duivelse samenwerking met de invloedrijke advocaat en politieke mentor Roy Cohn.

De jonge Trump wordt gespeeld door de Roemeens-Amerikaanse acteur Sebastian Stan, bekend van zijn rollen in Fresh, Pam & Tommy en Captain America. Jeremy Strong (Succession, The Gentlemen) vertolkt de legendarische advocaat Roy Cohn, die Trump in de jaren ’70 vertegenwoordigde en met wie Trump een Faustiaanse mentor-protegérelatie onderhield. Maria Bakalova (Bodies Bodies Bodies) speelt Ivana Trump en Martin Donovan (Tenet) vervult de rol van Fred Trump Sr.

In The Apprentice neemt Iraans-Deense regisseur Ali Abbasi het leven van Donald Trump als vastgoedondernemer in de jaren ’70 en ’80 onder de loep. Het is in die periode dat Trump zijn eerste stappen in het bedrijfsleven zet en de basis voor zijn imperium uitbouwt, onder de vleugels van zijn mentor, de rechtse advocaat Roy Cohn. The Apprentice is een exploratie van de drang naar macht en blinde ambitie in de corrupte Amerikaanse zakenwereld. Met de mentor-protégérelatie tussen Cohn en Trump als focus, onderzoekt dit biografische drama corruptie, deceptie en de drang naar macht in het Amerika van de jaren ‘70 en ‘80.

Geef een reactie