Bioscoop
Je bent hier:

Sven Figee maakt muziek voor De Wilde Noordzee

Muzikale duizendpoot Sven Figee, ook bekend van Sven Hammond’s Big Band, trekt alle registers open voor de soundtrack van De Wilde Noordzee, een avontuurlijke ontdekkingstocht met adembenemende en nooit eerder vertoonde beelden van boven én onder water van het grootste natuurgebied van Nederland: de Noordzee. M&N Media Group brengt De Wilde Noordzee op 12 september uit in de Nederlandse bioscoop.

De meeste Nederlanders kennen de Noordzee alleen vanaf het strand, maar dat is slechts een fractie van een natuurgebied dat niet alleen het grootste van ons land is, maar ook een enorme rijkdom kent aan natuur. De Wilde Noordzee neemt je mee op een avontuurlijke reis naar de wonderlijke wereld onder de zeespiegel en toont de ongeremde natuurkrachten in volle glorie maar laat ook zien hoe een van de drukste zeeën ter wereld en de natuur op gespannen voet staan. Van plankton tot reuzenhaaien, van zeehonden tot orka’s en van de Hollandse kust tot de Noorse fjorden. Een epische ontdekkingsreis op het grote witte doek.

Een hoofdrol is ook weggelegd voor de soundtrack, waar componist Sven Figee zich op stort. Figee maakt hiermee als componist zijn filmdebuut. De Noordzee is voor hem bekend terrein, want hij groeide op in Wassenaar en Den Haag met de duinen en het strand als speeltuin. Bijzonder aan dit project is dat de diversiteit aan beelden en natuurlijke rijkdom -van de megagrote reuzenhaai tot microscopisch klein plankton- om een variatie aan stijlen vragen: van atmosferische synths en neoklassieke pianopartijen tot gierende gitaren en opzwepende electro.

Sven Figee over de muzikale uitdaging: “Met trots mag ik aankondigen dat ik de volledige muzikale score van de bioscoopfilm De Wilde Noordzee mag maken. Een enorm creatief en spannend project met een super inspirerend verhaal dat uitnodigt om er niet alleen mooie maar ook spectaculaire muziek bij te maken. Ik zie het als mijn missie dat de muziek de fantastische opnames gaan versterken en zo de bioscoopbeleving helemaal compleet maken.”

www.thewildnorthsea.com/nl/welkom/

Geef een reactie