FilmFree PublicityNatuur
Je bent hier:

Makers van De Nieuwe Wildernis en Fuck de Liefde slaan de handen ineen

Start opnamen: eind 2021

Tien jaar na het grote bioscoopsucces van De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm van EMS FILMS die heel Nederland naar de filmtheaters deed rennen, kondigen de makers, samen met AM Pictures en M&N Media Group, nu Het ABC van De Nieuwe Wildernis aan. In deze documentaire wordt de flora en fauna op Aruba, Bonaire en Curaçao op bijzondere wijze in beeld gebracht, zowel op de eilanden zelf als ook onder water. De opnamen starten eind 2021 en de film zal medio 2023 te zien zijn in 150 bioscopen door het hele land.

Met de documentaire willen de filmmakers de grote waarde van de natuur op Aruba, Bonaire en Curaçao bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Van het witstaarthert, kolibries, leguanen, flamingo’s, en schildpadden die hun eieren op de stranden leggen tot de wondere onderwaterwereld met rijke riffen met klein leven naar spectaculaire barracuda’s, roggen en murenen. De bijzondere natuur en soortenrijkdom van de eilanden zal met behulp van de nieuwste technologie in beeld en geluid worden vastgelegd.

Ignas van Schaick, producent EMS FILMS. “Na onze films over de Nederlandse natuur stond er nog  één grote ambitie open. Een natuurfilm over de ABC-eilanden. We kijken bij de productie niet alleen uit naar het realiseren van deze ambitie maar vooral ook naar het samen optrekken met AM Pictures. Voor velen misschien een verrassende combinatie. Voor onszelf een natuurlijke en inspirerende samenwerking”.

De makers zien Het ABC van De Nieuwe Wildernis als een 360 graden project. Het is niet alleen een bioscoopfilm, maar ook een luxe fotoboek, een soundtrack, excursies op en rondom de eilanden en een beeldbank voor publiekelijk gebruik.

De film is een coproductie van EMS FILMS en AM Pictures, de distributie is in handen van M&N Media Group.

Jeffrey de Graaff, mede-eigenaar van M&N Media Group. “Ik geloof dat de driehoek EMS Films, AM Pictures en M&N Media Group een bijzondere creatieve samenwerking gaat opleveren, waarin naast een sterke productie ook de marketing en distributie van de verschillende ABC van De Nieuwe Wildernis producten verfrissend zullen werken in het huidige medialandschap”.

Adel Boudellah, producent en mede-eigenaar van AM Pictures. “Deze samenwerking zal voor velen niet logisch lijken omdat men ons voornamelijk kent van romantische komedies en kinderfilms. Mensen die ons beter kennen weten dat wij altijd op zoek zijn naar creatieve vernieuwende uitdagingen. In ons eerste gesprek met EMS Films en M&N Media Group was al meteen duidelijk dat wij samen iets bijzonders kunnen maken. Dit project heeft een ongekende potentie die groter is dan de Nederlandse markt en die alleen gerealiseerd kan worden door deze unieke samenwerking.”

Over EMS FILMS
De afgelopen 25 jaar heeft EMS FILMS internationaal bekroonde documentaires voor bioscoopvertoning, televisie-uitzending en museaal gebruik geproduceerd, waaronder De Nieuwe Wildernis, Holland, Natuur in de Delta, De Wilde Stad en This is Holland. EMS FILMS bundelt zijn creatieve en distributieve know-how met de talenten van een breed scala aan (inter)nationale partners voor het ontwikkelen en produceren van projecten. Films die met respect, kwaliteit en zorg zijn gemaakt, zijn films die fascineren en prikkelen. Deze films overleven de voortdurende transities binnen de mediawereld, omdat het wereldwijde publiek reageert op de kracht van het verhaal.

Over AM Pictures
AM Pictures is een onafhankelijke productiemaatschappij die afwijkt van het traditionele productieproces. AM Pictures produceert commerciële content voor een breed publiek op een creatieve manier, voor zowel bioscopen als streamingdiensten. Het marketingproces start bij AM Pictures gelijk met de conceptfase en loopt synchroon met het productieproces tot en met de release. Op deze manier verbinden zij de doelgroep al in een zeer vroeg stadium aan het project. Het overgrote deel van het productie- en marketingproces wordt intern uitgevoerd en ondersteund door een groot netwerk aan jonge en talentvolle freelancers. AM Pictures heeft inmiddels vier ‘gouden’ bioscoopfilms op haar naam staan en is tevens producent van Just Say Yes, de eerste grote Nederlandse film die internationaal in première gaat als Netflix Original.

Over M&N Media Group
M&N Media Group is gespecialiseerd in het produceren en distribueren van muziek- en natuurfilms, niet alleen in de bioscoop maar ook voor andere vertoningsmogelijkheden zoals VR, eventcinema, Dome projecties, events op locaties etc. De initiatiefnemers van M&N Media Group hebben hun achtergrond in de muziek-, natuur-, film- en mediawereld.

Geef een reactie