StreamingsdienstTV
Je bent hier:

De Tokkies: 20 jaar later

Beschimpt, verguisd, gekrenkt…. Terug!

 

Twintig jaar geleden schreef een Amsterdams gezin tv-geschiedenis. De Tokkies -de eerste realitysoapfamilie van Nederland- groeiden uit tot een fenomeen, maar hun landelijke bekendheid had een keerzijde. Jarenlang zwegen Wimpie, Wesley, Nathalie, Gerrie en Hanna Tokkie over het stigma en de gevolgen van hun roem. Voor de documentaire De Tokkies: 20 jaar later laten ze voor één keer weer camera’s toe in hun privéleven en doen ze een boekje open over hoe heel Nederland aan de haal ging met de naam Tokkie. De documentaire is vanaf maandag 30 april exclusief te zien op Prime Video.

Bekijk de trailer hier:

De Tokkies: 20 jaar later vertelt het opmerkelijke verhaal van het gezin van Gerrie en Hanna Tokkie, de eerste realitysterren van Nederland. Ze zijn een kijkcijferhit maar raken na een paar jaar in de vergetelheid. En terwijl het gezin het normale leven daarna weer probeert op te pakken, gaat heel Nederland aan de haal met de achternaam van Hanna. Het woord ‘tokkie’ wordt in de volksmond synoniem voor ‘asociaal’. Nu, 20 jaar later, willen de Tokkies hun naam zuiveren en hun verhaal vertellen. Over de impact van de negatieve stereotypering op hun leven en de gevolgen daarvan: geen werk, geen woning en neefjes en nichtjes die uitgescholden werden en klappen kregen op school.

Met deze documentaire wil de familie bewijzen dat ze meer zijn dan de beelden die in het verleden zijn gecreëerd. Vader Gerrie is ernstig ziek en wil -nu hij dat nog kan- afrekenen met het stigma. Ook voor zijn kleinkinderen, de nieuwe generatie.

Triple P Entertainment verzorgt de PR voor De Tokkies: 20 jaar later

Geef een reactie