Het kan niemand ontgaan zijn…de eerste Dutch Reality Awards zijn een feit! Op vrijdag 1 december werden bij Beeld & Geluid de eerste Dutch Reality Awards uitgereikt, waarbij de Nederlandse realityprogramma’s en sterren de waardering kregen die ze verdienen. Realityprogramma’s zijn al jaren een vast gegeven op de Nederlandse televisie en bij streamingdiensten maar krijgen, een uitzondering daargelaten, weinig waardering bij de Televizier-Ring en de televisiepers. De Dutch Reality Awards erkennen de populariteit van realityprogramma’s en realitysterren en zetten de hoofdrolspelers één keer in de spotlight.

 

Triple P Entertainment bedacht en organiseerde het event i.s.m. Jaco Peeringa, die net als Triple P ook al jaren een voorliefde voor het genre heeft. Het leverde een bomvolle enthousiaste zaal op bij Beeld & Geluid waar zo’n 170 realitysterren, influencers en tv-producenten aanwezig waren bij de award-uitreiking. Cameraploegen van RTL Boulevard, SBS Shownieuws, RUMAG, Axed, BM (Broadcast Magazine), Grazia en het ANP en Party en heel veel fotografen maakten een rode loper-verslag.

 

De Dutch Reality Awards kon zich verheugen in ontzettend veel media-aandacht. Sites als Lindanieuws.nl, Metronieuws.nl, RTLnieuws.nl, VeronicaSuperguide.nl en LoveReality.nl schreven over de Dutch Reality Awards. Op 27 november zaten Monica Geuze en Luuk Ikink aan tafel bij Beau op RTL4 om over de awards te vertellen. Op 1 december kwamen de twee winnaars Louisa Janssen (Reality Queen) en Michella Kox (Reality Hoogtepunt) weer bij Beau aan tafel om over hun winst te vertellen. Op 4 december vertelde Harrie Snijders (Reality King) alles over het event bij FunX. Het programma Echte meisjes in de jungle won de felbegeerde award voor Reality Programma 2023 terwijl Antonio Holsken van het programma Bij ons op het kamp er met de award voor Reality Doorbraak vandoor ging.

 

Het succes smaakt naar meer….volgend jaar komen de Dutch Reality Awards dus zeker terug!