EventSport
Je bent hier:

HYROX

6 en 7 april in Rotterdam Ahoy

Fitness is de snelst groeiende sport van de laatste twintig jaar én degene met de meeste beoefenaars wereldwijd. Maar een sport is pas echt een sport als het een wedstrijdelement bevat. De internationale HYROX-competitie levert sinds een aantal jaar het definitieve bewijs daarvan. Op 6 en 7 april gaan 7500 deelnemers -van elk niveau- de strijd aan tegen elkaar en zichzelf in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Komend seizoen organiseert licentiehouder House of Sports ook events in Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en België.

De F is van Fitness, van Fanatiek maar zeker ook van Fun. Op een HYROX-evenement komen al die facetten samen. HYROX is een relatief jonge indoor fitnesscompetitie. Wat vijf jaar geleden voor het eerst in Hamburg werd georganiseerd, gaat nu als een lopend vuurtje de wereld over, met wedstrijden op drie continenten en met meer dan 200.000 deelnemers.

De HYROX-race combineert hardlopen met diverse krachtoefeningen. Uiteindelijk gaat het om wie de snelste tijd zet na 8 kilometer hardlopen. Na iedere kilometer dient er een workout te worden verricht, waarbij alle spierpartijen aan de beurt komen en zowel uithoudings- als doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld. Uniek aan het HYROX-concept is dat de wedstrijd breed is opgezet, voor alle niveaus en met diverse categorieën. Of je Olympisch lijf, spieren van staal en ijzeren conditie hebt of je beginner bent voor wie sport voornamelijk om de lol en de gezelligheid draait – iedereen kan meedoen. Het motto luidt niet voor niets De Internationale Fitness Race voor Every-body.

Geef een reactie