+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
WRC7 Screen 4 800×500

WRC 7 – Vanaf 15 september beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC

Bigben en Kylotonn brengen op 15 september WRC 7 uit op PlayStation 4, Xbox One en PC. WRC 7 is de officiële videogame van de 2017 FIA World Rally Championship (WRC). Afgelopen twee jaar zijn er meer dan een miljoen games in de WRC-licentie verkocht en deze 7e game in de reeks belooft nog extremer en nog realistischer te zijn dan zijn voorgangers.

WRC 7 biedt fans van racing games en rally een uitgebreide, veelzijdige en intense rally-ervaring in 13 natuurgetrouw nagemaakte omgevingen. Met fraaiere graphics en een nauwkeurigere besturing dan zijn voorgangers levert WRC 7 spelers een realistische en spectaculaire manier om het World Rally Championship te ervaren. De wagens van de autofabrikanten zijn dit jaar krachtiger en aerodynamischer dan ooit, met een agressieve look die zowel de competitie als de game nóg indrukwekkender maakt.

Kylotonn heeft alle opgedane ervaring van de eerdere games meegenomen en verwerkt in de nieuwe WRC. Zo zijn de volgende punten aan de game toegevoegd:

  • De nieuwe, officiële wagens van Citroën, Fors, Hyundai en Toyota – krachtiger en agressiever dan ooit, met een totaal van 55 crews.
  • Nieuwe wagen-physics ontwikkeld in samenwerking met WRC-coureurs en autofabrikanten.
  • Meer dan 60 speciale stages in 13 rally’s, inclusief 13 nieuwe Epic Stages die elk meer dan 15 minuten lang het uithoudingsvermogen van de speler op de proef stellen, op alle denkbare ondergronden.
  • Compleet vernieuwde levelontwerpen, voor realistischere wegen en de typerende kenmerken van de beroemde WRC special stages.
  • Split-screen multiplayer, voor een intense, head-to-head race-ervaring met vrienden.
  • Wekelijkse uitdagingen die parallel lopen aan de eSports mode, om de community actief te houden en steeds meer spelers te trekken.

WRC 7 neemt de speler mee tot in de verste uithoeken van de wereld dankzij 13 World Championship rally’s, verspreid over 15 landen en 4 continenten. Spelers kunnen hun favoriete coureur selecteren en hun vaardigheden testen op moeilijke, technische parcours. Sneeuw, gravel, asfalt, modder… elke rally brengt een unieke uitdaging met zich mee op wegen die nog nauwer, langer, gevaarlijker en meer realistisch zijn.

Volg WRC op Facebook, Twitter, YouTube and Instagram:  WRC the Official Game@wrcthegameBigben Games@wrcthegame

Rechtenvrije beelden van WRC voor redactioneel gebruik zijn beschikbaar om te downloaden via de WRC Media Room op www.wrc.com/mediaroom. Aanmelding is gratis.

Over Bigben
Bigben Interactive is een Europese speler die is gespecialiseerd in het uitgeven van videogames en het ontwerpen en distribueren van smartphone-/game-accessoires en audioproducten. De bedrijvengroep, die algemene erkenning geniet vanwege haar capaciteiten op het gebied van innovatie en creatie, wil Europees marktleider worden in al deze bedrijfssegmenten. www.bigben.eu

Over Kylotonn Racing Games
Met meer dan 25 games op alle platformen, van de eerste tot de nieuwste generatie consoles, heeft Kylotonn een stevige reputatie opgebouwd in de industrie. Met een kerngroep van rallyfans, heeft de studio zich gespecialiseerd in racegames. Kylotonn bestaat uit 60 ontwikkelaars en heeft een eigen proprietary 3D engine: de Kt Engine 3D.

Over WRC
Het FIA Wereldkampioenschap Rally (WRC) wordt gezien als een van de meest uitdagende motorsportcompetities ter wereld. De wegen in dit autosportavontuur variëren van ijs en sneeuw in Scandinavië tot de zinderende hitte van Griekenland, over wegen gemaakt van ijs, glad asfalt, rotsen en stenen. Sinds 1973 strijden coureurs en autofabrikanten jaarlijks in de huidige opzet voor de coureur- en fabrikantprijzen in 13 rally’s verspreid over 15 landen en vier continenten. Bezoek voor meer informatie www.wrc.com en www.wrcplus.com.