BioscoopDierenFamilie
Je bent hier:

WOLF

screening en boswandeling door wolvengebied

Het kan niemand ontgaan zijn, de wolf is terug in Nederland! Voor de opzienbarende natuurfilm WOLF volgde filmmaker en wolvenkenner Cees van Kempen de wolf in zijn tocht vanuit het oosten van Duitsland naar Nederland, waar hij een familie sticht. Het resulteerde in WOLF, een uitzonderlijk portret van het leven van een wolvenroedel in Nederland, waar de wolf al 150 jaar niet werd gezien.

 

Op 14 juni organiseren we een persvoorstelling van WOLF (Kinepolis Jaarbeurs Utrecht). Daarna neemt WOLF-regisseur Cees van Kempen je graag mee voor een bijzondere boswandeling op Planken Wambuis op de Zuid West Veluwe, een gebied waar opnames voor de film gemaakt zijn.

 

WOLF is een familiefilm met oogstrelende en unieke beelden van de wolf en zijn roedel, die nergens beter tot zijn recht komen dan op het grote witte doek. Het verhaal wordt verteld

De film, met de voice-over van Matthijs van Nieuwkerk, volgt het welpje Scout, dat wordt geboren in het oosten van Duitsland. Scout groeit spelend en onbezorgd op. Eenmaal volwassen verlaat hij de roedel, op zoek naar een eigen territorium en een vrouwtje om zijn eigen gezin te kunnen stichten. Het is een gevaarlijke reis die hem uiteindelijk in Nederland brengt.

Maak kennis met Scout: bekijk hier een lang fragment van de film WOLF.

 

In Nederland leven op dit moment naar schatting zo’n twintig wolven. Een ontmoeting met een wolf is een ware zeldzaamheid. Filmmaker Cees van Kempen en zijn team brachten ruim 1.000 dagen door in de bossen van Nederland en Duitsland om het leven van de wolf en zijn roedel minutieus vast te leggen. Een sociaal dier met een opvallende gelijkenis met onze honden.

Vanaf 15 september te zien in de bioscoop.

Geef een antwoord