BioscoopCultuurFilmMuziek
Je bent hier:

Vier het Beethoven Jaar 2020 met In Search of serie

The Great Composers: Beethoven, Mozart, Chopin, Haydn

ABC Film Distribution brengt de vier grootste componisten aller tijden, Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie “In Search of”. Een exclusief en wereldwijd cinema event dat het hele jaar in de Nederlandse bioscopen te zien is. Volgend jaar is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componist en hun muzikale oeuvre. De documentaires worden op de geboortdedag van iedere componist vertoond en bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld. The Great Composers trapt op 16 december 2019 af met In Search of Beethoven waar filmmaker Phil Grabsky op zoek gaat naar de man achter de mythe en het echte verhaal achter Beethoven. Bekijk hier de trailer.

In Search of Beethoven – bioscooprelease 16 december 2019

Hij wordt de grootste componist aller tijden genoemd maar wie is de man achter het romantische beeld van de gekwelde en losgeslagen kunstenaar? Berustend in zijn doofheid en altijd op zoek naar zijn “onsterfelijke geliefde” om vervolgens eenzaam te sterven. Phil Grabsky gaat In Search of Beethoven op zoek naar de echte Beethoven en laat toonaangevende musici en Beethoven-experts ter wereld aan het woord. Hun visies geven een nieuwe kijk op deze legendarische componist en zijn turbulente leven.

In Search of Beethoven wordt volgens kenners en het gerenommeerde  Beethoven-Haus (museum in Beethoven’s geboorteplaats Bonn) als de must-see film voor Beethoven liefhebbers genoemd.

 

Een van de beste films ooit over een groot componist” – The Observer

“Deze film zorgt ervoor dat je naar de dichtstbijzijnde platenwinkel holt om Beethoven’s composities nogmaals te beluisteren” – The Telegraph

 

In Search of Mozart – bioscooprelease 27 januari 2020

Precies op de geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart, 27 januari,  treedt filmmaker en regisseur Phil Grabsky in de voetsporen van de componist en neemt de kijker mee in een muzikale ontdekkingsreis naar het ware verhaal van het wonderkind Mozart. In Search of Mozart laat door middel van zijn muziek en de brieven die hij aan zijn ouders en zijn vrouw Constanze stuurde het leven van de componist zien. Meer dan 80 werken uit Mozart’s oeuvre, waaronder het Requiem, worden op chronologische vertoond. Door de analyses van wereldberoemde historici, hedendaagse componisten en muzikanten wordt In Search of Mozart een nieuwe beeld gecreëerd dat volledig los staat van Milos Forman’s legendarische  film Amadeus.

 

“Mis deze indrukwekkende film niet” – Time Out New York

“Uit de kunst en essentieel” – The Guardian

 

In Search of Chopin – bioscooprelease 1 maart 2020

Phil Grabsky reisde vier jaar lang de hele wereld af in zijn zoektocht naar het leven en muziek van een van de grootste componisten aller tijden: Fryderyk Franciszek Chopin. Zijn graf in Parijs is tot op de dag vandaag een pelgrimsoord en zijn muziek is nog altijd het onderwerp van uitverkochte concerten over de hele wereld. Maar wie was deze man precies?  Een man die doodsbenauwd was om voor een publiek te staan, die zijn Poolse vaderland verruilde voor Parijs, samenwoonde met een travestiet en die ondanks zijn zwakke gezondheid een oeuvre naliet met daarin de diepste, krachtigste muziek die ooit geschreven is? In Search of Chopin is grappig, hartverscheurend en inspirerend en laat voor het eerst een echt beeld van de geliefde componist zien.

 

“Een meesterwerk” – Sydney Morning Herald

 

 

The Great Composers series

De release van In Search of Beethoven  wordt gevolgd door vier andere muziekfilms:

 

  • 27 januari 2020 – In Search of Mozart  – trailer
  • 1 maart 2020 – In Search of Chopin – trailer 
  • 31 maart – In Search of Haydn –  trailer 
  • 15 december 2020 – ConcertoA Beethoven Journey  –  trailer (Beethoven 250 jaar)

Internationale entertainmentspeler Zero Latency VR is onlangs in Nederland gestart met de realisatie van een VR-attractie in Rotterdam die de stad als virtual reality-walhalla op de kaart zet. Een voormalige garage op het Rotterdamse Marconiplein wordt door Zero Latency VR Nederland getransformeerd tot een baanbrekende virtual reality-arena, die half januari 2020 de deuren zal open.

De Rotterdamse VR-hal wordt de 42ste locatie van de virtual reality-pionier Zero Latency VR, met vestigingen van Las Vegas tot Hongkong en van Mexico tot Dublin. De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van epische, free-roam multiplayer virtual reality entertainment, met inmiddels meer dan 1 miljoen bezoekers.

Zero Latency VR biedt virtual reality zoals je dat nooit eerder hebt ervaren. Niet in een krampachtige houding, uit angst dat je hopeloos verstrikt raakt in kabelsnoeren, of zittend op een kantoorstoel, maar met volledig bewegingsvrijheid. Het fenomeen heet free roam VR, waarbij je vrij kunt bewegen door een gigantische hal van 200 vierkante meter. Een ander uniek aspect van Zero Latency VR is dat het een sociale ervaring is: het is een multiplayerspel dat je met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd speelt. Je ziet elkaar, je kan met elkaar praten en beleeft het spel gezamenlijk.

Vrij bewegen en een virtuele wereld verkennen? Zero Latency VR NL start half januari 2020 met drie gevarieerde VR-games: Zombie Survival, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Dit zombiespel is wereldwijd niet alleen de meeste gespeelde VR-game van Zero Latency maar ook het hoogst gewaardeerd. Het game-aanbod wordt frequent uitgebreid, vernieuwd en geupgraded.

De Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland halen zijn Maarten Peelen en Vitas Kersbergen: “Onze VR-beleving is uniek in Nederland. Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega’s beleven.”

Momenteel wordt er hard gewerkt en verbouwd zodat half januari 2020 de virtual reality-droom van Zero Latency VR Nederland realiteit wordt. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en als eerste in Nederland deze ervaring wil beleven: op de website zijn nu al de eerste VR gamesessies te boeken. Ook vind je meer informatie over het spelaanbod en de unieke mogelijkheden van free-roam multiplayer virtual reality entertainment. Ga ook naar Facebook en Instagram voor actueel nieuws.

Geef een reactie