+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

‘Arts in Cinema’ presenteert
Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies

Vanaf 12 juli in de Nederlandse filmtheaters

Onder de noemer ‘Arts in Cinema’ brengt ABC Film Distribution tot en met september een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen. Op 12 juli is het de beurt aan Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies, een film van de beginnende Italiaanse regisseur Giovanni Piscaglia. De documentaire biedt een nieuwe en indrukwekkende kijk op Vincent van Gogh door de ogen van Helene Kröller-Müller (1869-1939), ‘s werelds grootste private verzamelaar van zijn werk, die zo’n driehonderd schilderijen en tekeningen van Van Gogh aanschafte. Op zondag 8 juli gaat Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies in aanwezigheid van regisseur Piscaglia feestelijk in premiere in het Kröller-Müller Museum.

De persvoorstelling van Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies vindt plaats op vrijdag 29 juni om 13:00 uur in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Datum: vrijdag 29 juni
Start film: 13:00 uur (inloop 12:30 uur)
Lengte: 85 minuten
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Aanmeldingen: info@triplepentertainment.nl

Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies – bioscooprelease 12 juli – bekijk de trailer
De film vertelt het verhaal over Helene Kröller-Müller die in Van Goghs geestelijke kwellingen haar eigen worsteling herkende. De briefvorm waarin beiden hun gevoelens uitten loopt als rode draad door de hele film. Als kijker word je niet alleen meegenomen naar de architecturale schoonheid van het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, maar voer je ook naar de visuele parels uit de Milanese en Florentijnse Renaissance.

Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies is geïnspireerd door de succesvolle tentoonstelling Tra il Grano e il Cielo (Tussen Korenvelden en Wolkenhemels) in de Basilica Palladiana in Vicenza, Italië, waar 40 schilderijen en 85 tekeningen afkomstig uit het Kröller-Müller Museum werden getoond. Aan de hand van brieven aan Vincents broer Theo, waar de existentiële strijd van de schilder wederom voelbaar is, wordt het verhaal rond deze collectie op buitengewone wijze getoond: “Als je urenlang door dit gebied reist, voelt er alsof er slechts oneindige aarde is…uitgestrekte korenvelden en die oneindige hemel.

Aan het woord komen actrice Valeria Bruni Tedeschi, Van Gogh experts Leo Jansen, Sjaar van Heugten, Eva Rovers (biograaf Helene Kröller-Müller) en museumdirecteur Lisette Peters. Opnames zijn gemaakt in Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum maar ook op plekken die Helene Kröller-Müller inspireerden, zoals Milaan en Florence.

Arts in Cinema
Na Caravaggio – the Soul and the Blood (momenteel in de filmtheaters te zien) en Hitler versus Picasso And the Others (vanaf 14 juni in de filmtheaters te zien) is Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies de derde film in de ‘Arts of Cinema’-reeks de film (vanaf 12 juli in de filmtheaters te zien).

Op 16 augustus wordt Raphael verwacht, gevolgd door Botticelli Inferno op 13 september.

Meer informatie: http://www.artsincinema.nl.