BioscoopCultuurFilm
Je bent hier:

Van Gogh & Japan

Vanaf 26 september in de bioscoop

Van Gogh & Japan – The untold story of Van Gogh’s art  brengt de schitterende tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’, die vorig jaar in het Van Gogh Museum in Amsterdam te zien was, op 26 september naar de Nederlandse bioscoop.
Ondanks dat Van Gogh nooit Japan bezocht, heeft dit land wel een grootse invloed op hem en zijn kunst gehad. Van Gogh & Japan geeft ons inzicht in de minder bekende, maar diepe band die Van Gogh met de Japanse kunst had. Hij verzamelde Japanse prenten en bestudeerde de exotische voorstellingen met hun ongewone composities en felle kleurvlakken tot in detail. Zo ontwikkelde Van Gogh een ‘Japanse blik’ die zijn eigen werk ingrijpend veranderde.

In Van Gogh & Japan – The untold story of Van Gogh’s art wordt de rol van de Oosterse kunst in de meest iconische werken van Van Gogh belicht. We zien ook hoe de Japanse samenleving Van Gogh’s werk in hun armen heeft gesloten vanwege zijn persoonlijke relatie met hun cultuur. Zo werpen hedendaagse kunstenaars zoals Tomoko Kawao en performance artist Tatsumi Orimoto hun licht op Van Gogh. De film biedt daardoor een onthullend en perspectiefrijk beeld van de wederzijds rijke relatie tussen Van Gogh en zijn geliefde Japan. In dit onbekende verhaal van Van Gogh’s kunst zien we hoe belangrijk zijn fascinatie met Japan was. De film reist niet alleen naar Frankrijk en Nederland, maar ook naar Japan om het opmerkelijke erfgoed te ontdekken waardoor Van Gogh zo is beïnvloed en wat hem de kunstenaar heeft gemaakt die wij nu kennen.

Bekijk de trailer

Geef een reactie