BioscoopFilm
Je bent hier:

Vader Joes Kloppenburg en Halt verbinden zich aan ‘Met School Naar Fataal’

Bekijk hier de indrukwekkende eerste ontmoeting tussen Jan en Yiannis

 

JSB Productions B.V. maakt vandaag met trots bekend dat zij vanaf heden twee nieuwe sprekers en een nieuwe partner hebben voor de campagne ‘Met School Naar Fataal’. Jan Kloppenburg (de vader van Joes Kloppenburg) en Yiannis Zafiris delen tijdens de schoolvoorstellingen hun heftige en indringende verhaal. Daarnaast verbindt ook de organisatie Halt zich aan de campagne en bespreken de gevolgen voor de dader met de leerlingen. De nieuwe pakketten worden op 13 maart officieel gelanceerd op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

 

Joes Kloppenburg (26) uit Badhoevedorp werd op 17 augustus 1996 zwaar mishandeld, nadat hij het opnam voor onder andere Yiannis Zafiris, die het op dat moment het slachtoffer was van zinloos geweld. Joes probeerde met de bekende woorden: “Kappen Nou!” de daders te stoppen, maar moest dit met de dood bekopen. Hij overleed enkele uren na het incident in de Voetboogstraat in een ziekenhuis. Drieëntwintig jaar na het incident bracht ‘Met School Naar Fataal’ Jan en Yiannis samen voor hun eerste ontmoeting. Met behulp van beeldmateriaal van de ontmoeting spreekt Yiannis tijdens de schoolvoorstellingen over zijn ervaring, de gevolgen van het incident en hoe zijn leven er nu uit ziet. Wat als Yiannis niet was opgekomen voor de zwerver, had Joes dan nog geleefd? Onder andere deze vraag komt aan bod tijdens de schoolvoorstelling.

 

Naast de nieuwe gastsprekers, heeft ook Halt zich verbonden aan de campagne ‘Met School Naar Fataal’. Kadija en Romy, werkzaam bij Halt, spreken dagelijks met jongeren die over grenzen heen zijn gegaan. Hierbij kan gedacht worden aan lichte mishandeling, het vernielen van spullen of agressie tegen hulpverleners. De jonge daders overzien zelden de gevolgen van hun impulsieve gedrag. Met de voorlichting door Halt tijdens de schoolvoorstellingen worden de gevolgen voor de dader bespreekbaar gemaakt. Daarnaast komen ook de verschillend vormen van (zinloos) geweld en wat getuigen het beste kunnen doen aan bod.

Geef een reactie