+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
08 Hockney ® EXHIBITION ON SCREEN (David Bickerstaff) 800×500

Nieuwe reeks kunstdocumentaires Exhibition on Screen trapt vijfde seizoen af met David Hockney at the Royal Academy of Arts

Bekijk hier de trailer

Werk van de 80-jarige Britse kunstenaar David Hockney, een van de bekendste vertegenwoordigers van de popart, is vanaf 28 september te bewonderen op het witte doek in de Nederlandse bioscopen. Het nieuwe, vijfde seizoen van de kunstdocumentaire-reeks Exhibition on Screen opent dan met de film David Hockney at the Royal Academy of Arts: A Bigger Picture 2012 & 82 Portraits and One Still Life 2016. Regisseur Phil Grabsky maakte een intiem en indringend portret van de befaamde kunstenaar, dat zich concentreert op tentoonstellingen in 2012 en 2016 die in de Royal Academy of Arts in Londen in Groot- Brittannië zeer succesvol waren.

De film David Hockney at the Royal Academy of Arts is onderdeel van de kunstdocumentaire-reeks Exhibition on Screen. Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze bezoeken. Exhibition on Screen is een samenwerking met topmusea en –kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. Documentaires over fascinerende kunstenaars als Rembrandt en Matisse vonden hun weg naar het bioscooppubliek in meer dan vijftig landen en trokken al ruim een miljoen bezoekers. De documentaires in Exhibition on Screen bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Behalve David Hockney, staan aankomend najaar en voorjaar grootheden zoals Hokusai, Canaletto en Vermeer op het programma.

Synopsis
David Hockney at the Royal Academy of Arts: A Bigger Picture 2012 & 82 Portraits and One Still Life 2016
Regie: Phil Grabsky | Presentatie: Tim Marlow | Duur: 85 minuten | Nederlands ondertiteld
Vanaf 28-09-2017 te zien in de Nederlandse bioscopen

David Hockney wordt beschouwd als de meest populaire artiest van Groot-Brittannië. Hij is wereldwijd een sensatie en zijn exposities in onder meer Londen, New York  en Parijs worden door een miljoenenpubliek bezocht. Met intieme en diepgaande interviews concentreert deze onthullende film zich op tentoonstellingen in 2012 en 2016, die in de Royal Academy of Arts in Londen in Groot- Brittannië een immens succes waren. Hockney heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 80 jaar bereikt. Hij vertoont echter nog geen slijtage en heeft zijn kenmerkelijke stoutmoedigheid nog niet verloren.

Meer informatie: www.exhibitiononscreen.nl