+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Fataal Scholentour

Uitnodiging kick-off Fataal Schooltour
Woensdag 7 februari | 09.00 uur |Kajmunk College Hoofddorp

Presentatie: Do

Namens JSB Productions nodigen we je van harte uit voor de kick-off van de Fataal Schooltour op woensdag 7 februari om 09.00 uur op het Kajmunk College in Hoofddorp. De presentatie van de ochtend is in handen van zangeres Do.

Datum:                                    woensdag 7 februari 2018
Ontvangst:                             08.30 uur
Aanvang programma:         09.00 uur
Presentatie:                           Do
Locatie:                                   Kajmunk College, Kaj Munkweg 3, 2131 RV Hoofddorp

Op 7 februari zullen 150 leerlingen uit 4 havo van de Hoofddorpse middelbare school Kajmunk College een beeld krijgen in de impact en gevolgen van zinloos geweld. Gezamenlijk bekijken de leerlingen de hartverscheurende film Fataal van regisseur Jesse Bleekemolen. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen gaat over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld.

Voorafgaand aan het zien van Fataal vertellen Jasper en Ronnie, die in april 2017 door een aantal jongeren mishandeld werden met een betonschaar, over de directe fysieke en mentale gevolgen, waar zij nog dagelijks mee te maken hebben. Naar aanleiding van deze gebeurtenis ontstond er de nodige media-aandacht, waaronder de hand-in-hand actie die door politici en zelfs door de acteurs uit de Amerikaanse serie Suits werd opgepakt. Ze willen zoveel mogelijk scholieren bewust maken van de enorme impact van zinloos geweld, zowel op hen als hun omgeving. De leerlingen krijgen de kans om vragen te stellen bij de Q&A, die geleid wordt door Do. Hierna zal regisseur Jesse Bleekemolen zijn film Fataal inleiden, waarna deze wordt vertoond op het grote doek.

Over de Fataal Schooltour en Fataal-lespakket
Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is helaas nog altijd een actueel thema. Met Fataal wil Jesse Bleekemolen zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.

I.s.m. onder meer Pathé-, Vue- en KinePolis-bioscopen kunnen leerlingen van middelbare scholen met korting naar Fataal tijdens schooltijd. In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden JSB Productions op basis van de film een lesmodule. Deze behandelt diverse onderwerpen uit de zeer aangrijpende film. Binnen de module zijn er indrukwekkende Q&A’s beschikbaar met slachtoffers, maar ook met diverse ouders van zowel slachtoffers als een dader.

Interviewmogelijkheden
Wil je aandacht besteden aan de scholentour of heb je specifieke interviewwensen, dan horen we het graag via linda@triplepentertainment.nl.  Naast regisseur Jesse Bleekemolen zijn Do, Jasper en Ronnie, de afdelingsmanager van het Kajmunk College en een aantal leerlingen beschikbaar voor interviews.