AlbumMuziekUitgaan
Je bent hier:

Persbijeenkomst

Saskia Laroo’s Trumpets Around The World

1 november in het Concertgebouw

Saskia Laroo viert 40-jarig jubileum met het nieuwe album Trumpets Around The World

Namens Saskia Laroo nodigen wij je van harte uit voor een muzikale avond vol jazzy tunes, moderne grooves, hiphop en dance op vrijdagavond 1 november bij de CD release Trumpets Around The World”. In Het Concertgebouw Amsterdam wordt hier vanaf 21.00 uur het achtste album van The Dutch Lady of Jazz en trompetistte Saskia Laroo gelanceerd. Op deze feestelijke avond worden tegelijkertijd ook drie mijlpalen gevierd: Laroo staat alweer 40 jaar op het podium geeft al 25 jaar muzikale leiding aan de Saskia Laroo Band en Laroo Records. Saskia Laroo en haar band neemt je mee in een muzikale trip van bossa naar reggae, funk en blues gecombineerd met haar jazzy trompet.

Saskia Laroo: de Lady Miles Davis of Europe

De ‘Lady Miles Davis of Europe’ – zo werd ze in Amerika door pers en publiek genoemd – is één van de weinige vrouwen die al vier decennia lang internationaal op topniveau de trompet blaast en al zo lang bandleider is. Laroo speelt met haar bands op grote en kleine festivals, concertzalen en clubs over vrijwel de gehele wereld zoals Thailand, Burundi en de Verenigde Staten.  Laroo speelde met jazzgrootheden als Rosa King, Hans en Candy Dulfer, Toots Thielemans, Teddy Edwards en nam op met Billy Preston. Ook deed ze dance cross-overs met 100% Isis, Ken Ishi en Ronald Molendijk. Laroo bracht een zevental CD’s en een DVD uit op haar eigen label. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Indiase vredesprijs “Karmaveer Puraskaar” in 2010.

Trumpets Around The World

Op het veelzijdige Trumpets Around The World combineert Laroo vaardig haar verschillende instrumenten, zoals trompet, bas en saxofoon met funky dance, moderne grooves, zang en rap. Met muzikale bijdragen van jazz-funk bandleider Joseph ‘Mr Defunkt’ Bowie (trombone) en rappers uit de VS en Burundi, klinkt Trumpets Around The World dan ook als een muzikale reis met niet alleen pure jazz, maar ook invloeden uit de hiphop, dance en wereldmuziek alsof die stijlen altijd bij elkaar hebben gehoord.

1 november | Het Concertgebouw (Amsterdam) | 21:00 uur

Luister hier naar de nieuwe single “Downtown In The City”

Voor meer informatie en tourdata ga naar: https://saskialaroo.com

Geef een reactie