BioscoopFilmMuziek
Je bent hier:

The Great Composers: Concerto – A Beethoven Journey

Vanaf woensdag 16 december in de bioscoop

ABC Film Distribution presenteert, speciaal ter gelegenheid van de 250ste geboortedag van de wereldberoemde componist Ludwig von Beethoven (1770-1792) Concerto: A Beethoven Journey. Dit muzikale cinema event is vanaf 16 december, de geboortedag van Beethoven, in de bioscoop te zien.  Het is dit jaar precies 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren; een goede aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componist en zijn onvergetelijke  oeuvre.

In Concerto: A Beethoven Journey volgt de bekroonde regisseur Phil Grabsky (In Search of Mozart, Chopin en Haydn) de Noorse meesterpianist  Leif Ove Andsnes, die zich vier jaar lang wijdde aan het begrijpen en interpreteren van de vijf pianoconcerten van Beethoven.

 

Over Concerto: A Beethoven Journey

Leif Ove Andsnes, een van de beste pianisten van deze tijd, beschouwt Beethoven als de beste componist aller tijden. De film speelt zich af tijdens Ansnes wereldtournee samen met het Mahler Chamber Orchestra en biedt een uniek kijkje in het  leven van Beethoven, zowel privé als muzikaal. Door het spelen van de vijf concerten en via passages uit de brieven van Beethoven aan familie en vrienden, doorgrondt Andsnes het werk van Beethoven en onderzoekt hij hoe dit ongekend grote talent uit Bonn één van de grootste componisten ter wereld is geworden.

 

Bekijk hier de trailer

Geef een reactie