FilmSport
Je bent hier:

The Game Changers

Alleen op 16 september in de bioscoop

Met een première op het Sundance Film Festival is The Game Changers, onder regie van Academy Award-winnaar Louie Psihoyos (The Cove), onmiskenbaar één van de meest opzienbarende documentaires over vlees en voeding in relatie tot uitzonderlijke sportprestaties. De documentaire over veganisme, voeding en fitheid werd geproduceerd door o.a. James Cameron, Pamela Anderson, Jackie Chan en Novak Djokovic en zet vraagtekens bij de noodzaak van het eten van vlees.

The Game Changers toont sterke, snelle en taaie professionele sporters die zonder het eten van vlees enorm succesvol zijn in hun sport. Professionele sporters zoals autocoureur Lewis Hamilton, tennisser Novak Djokovic, bokser Bryant Jennings, MMA-vechter James Wilks, bodybuilders Arnold Schwarzenegger en Patrik Baboubian, Morgan Mitchell (sprintster), American Football-speler Lucious Smith, wielrenster Dotsie Bausch e.v.a. in The Game Changers komen aan het woord over de explosieve groei van plantaardige voeding in hun sport en de invloed daarvan op hun eigen (sport)leven.

Met een mix van baanbrekende wetenschap en cinematografische verhalen vol strijd en triomf toont de film de achterhaalde mythes over voeding, en met name dat het eten van dierlijke producten benodigd is voor kracht en herstel. De film bewijst zelfs dat plantaardige voeding superieur is aan de vleesvariant. De unieke mix van inspirerende personages, boeiende verhalen en nuttige informatie laat een onuitwisbare indruk achter en zetten te denken over de zin- en onzin over voeding.

Kijk hier de trailer

Geef een reactie