BioscoopFestivalFilmTriple P Entertainment
Je bent hier:

Sweet Dreams geselecteerd als Nederlandse Oscarinzending

Sweet Dreams van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards voor de categorie International Feature Film.

Sweet Dreams werd gekozen door een selectiecommissie bestaande uit 20 afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties binnen de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlists voor de verschillende categorieën bekend en op 23 januari worden de nominaties in bekend gemaakt. De 96e Oscaruitreiking vindt plaats in Los Angeles op 10 maart 2024.

Sweet Dreams, de tweede speelfilm van de prijswinnende filmmaker Ena Sendijarević, ging in wereldpremière in de hoofdcompetitie van het Internationale Filmfestival van Locarno, waar het werd bekroond met zowel een Gouden Luipaard voor Beste Acteur voor Renée Soutendijk als de Tweede Prijs van de Junior Jury. De film beleeft deze maand haar Noord-Amerikaanse première in de Centrepiece sectie van het Toronto International Film Festival

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Azis) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Sweet Dreams opent het NFF op 22 september en is vanaf 28 september in de bioscopen te zien via Gusto Entertainment.

Geef een reactie