+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl

Echo Base viert 40 jaar Star Wars

Star Wars-acteurs zetten zich in voor Unicef

Zaterdag 16 december 2017 | Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Stichting Echo Base maakt met trots bekend dat op 16 december a.s. het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con plaatsvindt in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Fans kunnen hun Star Wars-hart ophalen op dit 100% Star Wars-evenement waarbij de opbrengst naar Force for Change zal gaan, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef. De kaartverkoop start binnenkort.

Op 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er veel uiteenlopende merchandise te koop, vindt er een veiling plaats t.b.v. Force for Change, is er cosplay en kunnen fans diverse Star Wars-acteurs ontmoeten waarmee signeersessies en Q&A’s georganiseerd worden. De eerste namen van acteurs die aanwezig zijn op Echo Base Charity Con zijn al bekendgemaakt: Jeremy Bulloch, die gestalte gaf aan cultheld Boba Fett in The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983) en Tim Rose, onder andere te zien als Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens (2015) en The Last Jedi (2017).

De datum 16 december is niet toevallig gekozen. Niet alleen draait de nieuwste film, Star Wars: The Last Jedi, vanaf die week in de bioscoop, maar is het tevens 40 jaar geleden dat Star Wars in première ging in de Nederlandse bioscopen (15 december 1977).

Voor meer informatie over Echo Base Charity Con: www.echobasecon.nl.

Over Stichting Echo Base
Stichting Echo Base is (her)opgericht in 2017 met als voornaamste doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. De opbrengst zal, na aftrek van de kosten van het evenement, worden overhandigd aan een per evenement door het bestuur vastgesteld goed doel. Stichting Echo Base was eerder actief van 2000 tot 2005 en hield zich bezig met de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base (Charity) Con. Zo werd er met succes geld ingezameld voor onder meer het Koningin Wilhelmina Fonds (de Nederlandse Kankerbestrijding) en Stichting Doe Een Wens (Make a Wish). Echo Base (Charity) Con vond plaats van 2001 tot en met 2003 op locaties in Maarssen en Nieuwegein. Ga voor meer informatie over Stichting Echo Base naar www.echobasecon.nl.

Over Force for Change
Star Wars: Force for Change, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney, maakt gebruikt van de kracht van Star Wars om de levens van kinderen over de hele wereld te versterken en te verbeteren.  Sinds 2014 wordt het geïnspireerd door Star Wars-fans en de talloze uren die zij de afgelopen vier decennia hebben toegewijd aan filantropie. Tot op heden is er namens Star Wars: Force for Change al meer dan 13 miljoen dollar bijeengebracht voor charitatieve instellingen van over de hele wereld. Met een stralende toekomst in het vooruitzicht en nieuwe nog te vertellen Star Wars-verhalen streeft Force for Change ernaar door te gaan met het samenwerken met goede doelen en anderen aan te moedigen om krachten voor veranderingen te zijn in hun eigen gemeenschap. Ga voor meer informatie over Force for Change naar ForceForChange.com.

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Kinepolis Group NV telt 49 bioscopen, verspreid over België (12), Nederland (15), Frankrijk (11), Spanje (6), Luxemburg (3), Zwitserland (1) en Polen (1). In Nederland zijn Utopolis en Wolff Bioscopen onderdeel van Kinepolis.

Star Wars TM & © Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

—————————————————
Noot voor de redactie:
Binnenkort zal er meer nieuws bekend gemaakt worden. Voor interviews en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Triple P Entertainment | Pauline Verhoeven en Tessa van Woudenberg | Tel: 035 – 69 82 106 | E: Pauline@triplepentertainment.nl en Tessa@triplepentertainment.nl | www.triplepentertainment.nl | Facebook | Twitter | Instagram