BioscoopFilm
Je bent hier:

Een fascinerende reis naar de verborgen meesterwerken in Secret Impressionists

Vanaf 11 juni in de bioscoop

Bekijk hier de trailer

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Na filmdocumentaires over Leonardo da Vinci en Lucian Freud is het nu de beurt aan het Impressionisme in Secret Impressionists. De film vertelt het verhaal van de kunstrevolutie die deze bijzondere stroming in de kunstwereld veroorzaakte. Tientallen ongeziene meesterwerken van onder meer Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sissley en Berthe Morisot worden nu voor het eerst vertoond. Elk schilderij in Ultra HD-kwaliteit zoals het nog nooit eerder op het bioscoopscherm te zien is geweest.

Het verhaal wordt verteld door middel van vijftig schilderijen, verborgen schatten die voorheen niet toegankelijk waren voor het grote publiek, die nu te zien zijn in Palazzo Bonaparte te Rome, in een tentoonstelling met dezelfde titel. Hoe zagen de Impressionisten de wereld? Hoe was de aanvankelijke reactie op hun werk? Hoe verliep het traject van afkeer van zowel kunstcritici als het grote publiek naar de massale verering (in een tijdsbestek van slechts enkele jaren!) door de wereldwijde kunstgemeenschap?

De twee curatoren van de tentoonstelling, Claire Durand-Ruel en Marianne Mathieu, leiden de kijkers langs een complexe weg, waar allerhande beelden samenvallen met commentaren van experts, historici, kunstenaars en andere mensen die ieder hun eigen link hebben met de moderne kunst- en visuele wereld.

De kunstwerken in deze tentoonstelling, van Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley en Berthe Morisot, vormen het begin- en eindpunt van deze intense beschouwing van het levenspad van elk van de genoemde schilders, alsmede van de specifieke kenmerken van het Impressionisme.

Vanaf 11 juni 2020 overal in het land te zien.

Geregisseerd door:        Daniele Pini
Lengte:                           85 minuten

 

Arts in Cinema seizoen 2020
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Na Leonardo:The Works, Lucian Freud: A Self Portrait  en Secret Impressionists brengt Arts in Cinema de volgende documentaires in 2020 uit in de bioscoop:
·         Gaugain: From The National Gallery London – release 2 juli
·         Frida Kahlo – release 10 september
·         Maverick Modigliani – release 8 oktober
·         Raphael: The Young Prodigy – release 12 november

Volg Arts in Cinema via www.artsincinema.nl of Facebook.

Geef een reactie