+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Glory Site

Rematch tussen wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven en uitdager Jamal Ben Saddik is de headliner op de eindejaars-fightcard van GLORY

AMSTERDAM – GLORY, ’s werelds grootste kickbokspromotor, maakt vandaag de headliner bekend van de eindejaarsshow die verwacht wordt in december in Nederland.

Het event waarmee het jaar wordt afgesloten, wordt zoals altijd gekenmerkt door een goed gevulde fight card. Ook GLORY’s laatste event in 2017 zet deze traditie voort door de grootste naam in het kickboksen tegenover de grootste vechter te zetten.

De rivaliteit uit 2011 wordt nieuw leven in te blazen met wereldkampioen zwaargewicht Rico “The King of Kickboxing” Verhoeven (51-10, 14 KO, uitkomend voor Nederland) die de strijd aangaat  in een rematch met de nummer 4 geplaatste Jamal “The Goliath” Ben Saddik (32-5, 26 KO, uitkomend voor Marokko).

Ben Saddik heeft Verhoeven uitgedaagd, nadat hij afgelopen maart onoverwinnelijk was tijdens GLORY 39 in Brussel. De uitdaging werd geaccepteerd en een gevecht tussen de twee zwaargewicht-vijanden was in eerste instantie gepland voor afgelopen mei, totdat Ben Saddik door een blessure werd gedwongen zich terug te trekken uit de partij.

Met 2 meter 5 groot en bijna 136 kilo zwaar maakte de Marokkaans-Belgische reus Ben Saddik zijn professionele debuut tegenover Verhoeven, waarbij hij de toekomstige kampioen – toen 21 jaar oud – versloeg met TKO.

Sinds hun eerste ontmoeting is Verhoeven een legende geworden, zichzelf neerzettend als de onbetwiste koning der zwaargewichten en een van de meest geslaagde zwaargewichtkickboksers aller tijden. Zijn dominantie in de GLORY-ring omvat een zegereeks van 13 gevechten en vijf titelverdedigingen tegen ’s werelds beste vechters.

Fotocredit: James Law, GLORY Sports International 

Met slechts 28 jaar oud bevat Verhoevens CV overwinningen op kampioenen en sportlegendes zoals Badr Hari, Peter Aerts, Daniel Ghita (tweemaal) en Gokhan Saki, evenals gerespecteerde generatiegenoten als Errol Zimmerman (tweemaal), Benjamin Adegbuyi (tweemaal), Hesdy Gerges (tweemaal), Filip Verlinden en Sergey Kharitonov.

Naast zijn winst op de regerend kampioen, heeft Ben Saddik ook zware tegenstanders gehad. Zo vocht hij tegen Peter Aerts, Daniel Ghita, Remy Bonjasky, Ismael Londt, Jahfarr Wilnis, Errol Zimmerman en Anderson Silva. In zijn kickboksloopbaan heeft hij 32 overwinningen op zijn naam staan met maar liefst 26 knock-outs.

In aanloop naar deze kampioenswedstrijd heeft de 26-jarige knock-out-specialist vier gevechten op rij gewonnen en zes van de laatste zeven wedstrijden.

Meer informatie over locatie, tickets en uitzenddetails volgt spoedig.

Voor meer informatie: glorykickboxing.com

Download persbericht + beeldmateriaal