BioscoopDieren
Je bent hier:

Een ode aan de Nederlandse kat

een film van Nederlands bekendste kat Abatutu
verteld door Nicolette Kluijver

Stuur nu jouw leukste kattenfilmpje in via facebook.com/poesliefdefilm

POESLIEF draait op 30 september in de bioscoop

 

De makers van de succesfilms De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis slaan opnieuw de handen ineen voor een ode aan onze spinnende vrienden. Op zondag 30 september stelen de Nederlandse katten namelijk de show in de bioscoopfilm POESLIEF. Nederlands bekendste kat Abatutu (bekend van onder andere De Wilde Stad) roept daarom alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen via facebook.com/poesliefdefilm. POESLIEF is op 30 september te zien in bioscopen door heel Nederland.

 

Alle kattenbaasjes van Nederland kunnen vanaf nu hun leukste kattenvideo uploaden op de Facebookpagina van POESLIEF tot 1 september. Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF op 30 september oktober, vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien door Abatutu. Naast de keuze van de jury wordt ook het publiek gevraagd om te stemmen. De video die op 1 september de meeste likes op Facebook heeft verzameld krijgt namelijk een gegarandeerde en prominente plek in de film als publieksfavoriet. Alle inzenders (ook degene die niet geselecteerd zijn voor de bioscoopfilm) worden genoemd (kat en baasje) op de aftiteling van de film.

Abatutu krijgt ook een stem in de film, niemand minder dan Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, is te horen in POESLIEF. Nicolette Kluijver over haar rol in POESLIEF: “Ik vind het een hele eer om in de huid te kruipen van de grootste dier-acteur van Nederland. Er gaat een wens in vervulling, ik mag de stem inspreken van mijn held Abatutu”.

Dennis Gerritsen, oprichter van #DARUM, heeft een creatieve bijdrage geleverd aan de teksten van Abatutu. Hij laat Abatutu op humoristische wijze de mensenwereld observeren en becommentariëren.

Over Abatutu
Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, te zien geweest in tal van films, toneelvoorstellingen en commercials. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival. Hij was te zien in films als De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie en De Matchmaker en is regelmatig te zien in commercials. Reden genoeg dus om Abatutu tot anchorwoman en verteller van Poeslief uit te roepen.

Over M&N Film Distribution
Sinds 1 januari jl. zijn Gerben Kuipers, Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick M&N Film Distribution gestart. De nieuwe filmdistributeur wil zich vooral gaan toeleggen op het uitbrengen van muziek- en natuurfilms. Daarnaast gaat het bedrijf zich ook richten op andere filmconcepten. Zo ziet het driemanschap ‘mooie kansen in de markt op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmconcepten binnen de Benelux’, zo laten ze in een verklaring weten. Een van de concepten waarin het bedrijf zich wil specialiseren is het uitbrengen en vertonen van dome-producties (360 graden cinema).

 

Gerben Kuipers verdiende zijn sporen in het bioscoopbedrijf vooral als bioscoopondernemer. Hij exploiteerde bioscopen in Wageningen, Ede, Utrecht en Nijmegen. Jeffrey de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek. Hij werkte onder meer bij de distributeurs Entertainment One en Bridge Entertainment. Hij was ook general manager van AT Bookings. Ignas van Schaick werd bekend als producent bij EMS Films, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad maakte.

 

Volg Poeslief op Facebook

Geef een reactie