+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Plantronics

Plantronics en Dolby brengen samen nieuwe geluidsdimensie naar Xbox One-, Project Scorpio- en Windows 10 –gamer

RIG Gaming Headsets gebundeld met exclusieve Dolby Atmos-activatiecode, waarmee gamers een reuzensprong voorwaarts kunnen maken, van surround sound naar full spatial audio

Santa Cruz (VS), 8 juni 2017 – Plantronics (NYSE: PLT), pionier op het gebied van audio en draagbare technologie, kondigt vandaag een samenwerking aan met Dolby Laboratories Inc. (NYSE: DLB). Samen willen ze gamers een competitief voordeel bieden met de Dolby Atmos® audiotechnologie. Deze technologie zorgt voor het gevoel van ruimtelijke aanwezigheid en verbetert daarmee de ervaring van gamers. In een revolutionaire sprong voorwaarts op het gebied van surround sound worden diverse hoofdtelefoons van Plantronics, de RIG 400LX, RIG 600LX en de draadloze RIG 800LX, gebundeld met codes die gamers kunnen gebruiken om Dolby Atmos for Headphones gratis te activeren op Xbox One-consoles of Windows 10 pc’s voor krachtige, dynamische audio die met verhoogde precisie en overtuigingskracht boven en rondom gamers beweegt.

“Sinds we de eerste modulaire headset ontwierpen voor de competitieve gamer, hebben we onszelf uitgedaagd om te onderzoeken hoe audio de game-ervaring verder kan verbeteren, zij het door gamers dichter bij te brengen bij elkaar, of juist bij het hart van de actie,” zegt Jack Reynolds, Gaming Director van Plantronics. “Gamers die investeren in next-gen graphics verdienen volgens ons ook next-gen sound, en Dolby’s missie om entertainment te transformeren maakt ze tot de perfecte partner om die verrijkte ervaring mee te creëren.”

Dolby Atmos voorziet gamers van geavanceerde ruimtelijke precisie door de manier te veranderen waarop ontwikkelaars geluid in games benaderen. Dolby Atmos stuurt daarvoor geen afgevlakt geluid door 2D-stereokanalen maar biedt gamers de volledige ruimtelijke gegevens van hun omgeving, door geluidseffecten te behandelen als individuele objecten die realistisch rondom gamers bewegen. Bij Plantronics RIG gaming-headsets die Dolby Atmos for Headphones ondersteunen, horen gamers geluidseffecten van voren, achteren, boven en onderen.

“Met Dolby Atmos kunnen gamers gemakkelijker individuele geluidselementen identificeren in hun omgeving, en snel hun bron herkennen,” zegt Spencer Hooks, Director Games bij Dolby. “We zien de samenwerking met Plantronics als een geweldige kans om gamers te voorzien van een meer intieme en nauwkeurige beleving van de digitale wereld rondom hen.”

De nieuwe RIG 400LX, RIG 600LX en de draadloze RIG 800LX leveren niet alleen Dolby Atmos for Headphones maar ook de lichte constructie, het veelzijdige design, de geluidsisolerende oorschelpen en de direct toegankelijke audiocontrole die de Plantronics RIG-reeks in gaming headsets definieert.

Plantronics RIG 800LX Wireless

  • Performance audio: game de hele dag door met de 24-uurs batterij en lagvrije draadloze verbinding met de Xbox One. Het versterkte geluid brengt de soundstage tot leven met de gekoppelde 40 mm drivers. De resonators voor lage frequenties versterken de bas en beperken vervormingen. Voice feedback laat uitgaande levels en kwaliteit voor chats monitoren. De omgevingsgeluid-dempende microfoon garandeert dat je teamleden jou wél horen, maar niet de mensen in je buurt. Als je klaar bent met praten kun je gewoon de microfoon omdraaien om deze op mute te zetten.
  • Precieze controls: De aan de oorschelp bevestigde knoppen laten je snel de balans tussen game- en chat-audio bepalen, naast het algemene volume. Kies één van de vier EQ-instellingen om hoge tonen te isoleren, het middenbereik te versterken, van zware bassen te genieten of je op de vocalen te focussen.

Plantronics RIG 600LX en RIG 400LX
De draadloze RIG 800LX krijgt komende herfst gezelschap van de versterkte RIG 400LX en RIG 600LX headsets voor Xbox One. Beide modellen bevatten de LX1 pro level amp met drie audio EQ-standen, dual analoge control-wheels voor de balans tussen game/chat, en een extra ingang voor muziek. De 40 mm drivers van de RIG 400LX garanderen explosieve game-audio die je midden in de actie plaatst. De omgevingsgeluiddempende boom-microfoon is altijd klaar om te chatten en garandeert dat teamleden je luid en duidelijk verstaan. De RIG 600LX levert een evenwichtige soundstage met vervormingsvrije bas, zonder de subtiele geluidseffecten te maskeren die je de spelwereld echt laten beleven.

Beschikbaarheid
De RIG 400LX, RIG 600LX en draadloze RIG 800LX voor Xbox One en Windows 10 zijn komend najaar verkrijgbaar bij Plantronics.com en grote retailers. Aanvullende Atmos-modellen worden later dit jaar aangekondigd.

Download persbericht + beeldmateriaal