BioscoopFilm
Je bent hier:

Picciridda
Alone with her dreams

Vanaf 16 juli in de bioscoop

Just Film Distribution brengt op 16 juli de prachtige Italiaanse dramafilm Picciridda uit in de bioscoop. De bijzondere film werd door Italiaanse pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film speelt zich af in de jaren ’60 en volgt het verhaal van de elfjarige Julia die door vertrek van haar ouders bij haar strenge oma moet gaan wonen. Als Julia ouder wordt ontdekt ze een verschrikkelijk familiegeheim. Picciridda behandelt thema’s als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden. De film neemt je vanuit de bioscoop mee op een beladen reis naar het zonnige Sicilië.

A new Italian classic from the heart – shocking!
– Oliver Stone

Niet alleen de Italiaanse pers en filmprofessionals zien de kracht van Picciridda. Op 15 juli worden namelijk de Globo d’Oro in Rome uitgereikt, ook wel bekend als de Italiaanse Golden Globes, en Picciridda is genomineerd in maar liefs 5 categorieën: beste film, beste debuutfilm, beste vrouwelijke hoofdrol (Marta Castiglia), beste muziek en beste scenario. Hiermee is Picciridda de film met de op een na meeste nominaties dit jaar.

PICCIRIDDA Alone with her dreams| vanaf 16 juli te zien in de bioscoop
Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren ’60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Regie: Paolo Licata
Cast: o.a. Tania Bambaci, Marta Castiglia, Nicoletta Cifariello
Speelduur: 99 minuten | Distributeur: Just Film Distribution |

Bekijk hier de trailer 


Op de hoogte blijven van alle releases van Just Film Distribution?

www.justfilmdistribution.nl |
Facebook | Instagram

Geef een reactie