+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Spaak St 5 Jpg Sd High

Uitnodiging persdag Spaak
Donderdag 10 augustus | 09:00u – 14:00u| Het Ketelhuis

In aanwezigheid van o.a. Tim Douwsma, Aart Staartjes en oud-wielerkampioen Paul Rood (op wiens leven de film is gebaseerd)

Producenten StevenDejong Producties BV & Spaakfilmfonds en filmdistributeur Keystone Benelux nodigen je van harte uit voor de persdag van Spaak, een spannende dramafilm over een talentvolle baanwielrenner (Tim Douwsma) die zich in de gevaarlijke drugswereld begeeft en zijn eigen toekomst daarmee op het spel zet. Regisseur Steven de Jong (Kameleon, Hel van 65) verfilmde het waargebeurde en ongelooflijke verhaal van wielerkampioen Paul Rood. Spaak draait vanaf 7 september in de bioscoop.

Bij de persdag zijn acteurs Tim Douwsma, Aart Staartjes, Saskia Elise, Nick Golterman en Valerie Pos aanwezig. Daarnaast zijn regisseur Steven de Jong en oud-wielerkampioen Paul Rood, schrijver van het boek Groot verzet over zijn bijzondere levensverhaal, beschikbaar voor interviews.

Wat:                            Persdag Spaak
Datum:                        Donderdag 10 augustus
Tijd:                            09:00 – 14:00u (photocall waarschijnlijk rond 11:30u)
Aanwezig talent:        Tim Douwsma, Aart Staartjes, Paul Rood, Saskia Elise, Valerie Pos, Nick Golterman, Steven de Jong
Locatie:                       Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Aanmelden:                carlijn@triplepentertainment.nl

Synopsis
Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren. Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinavië te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de ‘Black Bitch’ te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld. Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over… Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

Download persbericht + beeldmateriaal