BioscoopDrama
Je bent hier:

MASCOTTE

Opnames nieuwe film Remy van Heugten afgerond – vanaf 3 maart 2022 in de bioscoop

Gusto Entertainment en producent BIND maken vandaag bekend dat de opnames van het psychologische drama Mascotte zijn afgerond. Mascotte is de nieuwe film van regisseur Remy van Heugten die in 2015 hoge ogen gooide met Gluckauf, waarmee hij maar liefst 4 Gouden Kalveren binnensleepte. Mascotte is vanaf 3 maart 2022 te zien in de bioscoop via Gusto Entertainment.

Regisseur Remy van Heugten over Mascotte: “Met Gluckauf maakte ik een sociaal drama over mijn geboortestreek in Limburg, over de desastreuze gevolgen van de mijnsluiting. In Mascotte – dat een kleurrijke surreële, filmische waarschuwing zal zijn – vertel ik over de vrije val waarin sommige jongeren in Nederland zich volgens mij begeven. Hoe vorm je je identiteit als je denken volledig wordt beïnvloed door consumentisme, algoritmes van social media en een overvloed aan (nep)nieuws, geweld en pornosites? Dan krijg je de hoofdpersoon van Mascotte: Jerry. En Jerry is in de war. Flink in de war”.

Producent Joram Willink: “Nu we de hele film gedraaid hebben ben ik verheugd aan te kunnen kondigen dat de nieuwe film van één van Nederlands meest veelbelovende filmregisseurs – Remy van Heugten – er aan komt.  In deze bijzondere tijden een ambitieuze bioscoopfilm draaien brengt nieuwe grote uitdagingen met zich mee.  We hebben de draaiperiode van Mascotte vanwege de pandemie moeten uitstellen en het was omdenken met betrekking tot artistieke keuzes maar we zijn heel dankbaar dat we de film er op hebben staan. Gelukkig heeft het Filmfonds en de overheid ons ondersteund om het Covid-filmprotocol te kunnen volgen en de opnames daarmee mogelijk te maken”.

Synopsis
17-jarige Hooligan Jerry (Liam Jeans) is geboren met een mismaakte mond en denkt dat in zijn wereld, waar bezit en uiterlijkheden de dienst uitmaken, weinig plek voor hem is. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey (Maartje Remmers) vindt hij onvoorwaardelijke steun. Als Jerry een nieuw gebit aangemeten krijgt en Abbey afstand van hem begint te nemen raakt de gevoelige jongen in een gevaarlijke, vrije val.

Geef een reactie