+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

Opnames André in Cinemas met special guest
Los del Río van start tijdens Maastrichtconcerten

28 en 29 juli te zien in ruim 100 bioscopen in heel Nederland

De Maastrichtconcerten van André Rieu zijn weer van start gegaan op het altijd uitverkochte Vrijthof met dit jaar als special guest Los del Río, bekend van de Macarena. Hier worden uiteraard de beelden opgenomen van de concertregistratie André in Cinemas. Onder de titel Amore – My Tribute to Love staan de concerten dit jaar volledig in het thema van de liefde. En wie kan deze liefdevolle avond beter gastheer zijn dan Dr. Love himself? Robert ten Brink verzorgt de presentatie exclusief voor de bioscopen en neemt de bioscoopbezoeker mee achter de schermen tijdens het concert van André Rieu. Bovendien heeft Robert ten Brink na het concert een exclusief interview met André Rieu.
Tickets verkrijgbaar via www.andreincinemas.com.

Amore – My Tribute to Love is een eerbetoon van de beroemde violist aan zijn liefde voor muziek en de liefde voor zijn beide families: zijn vrouw en kinderen, maar natuurlijk ook zijn Johann Strauss Orkest met wie de ‘koning van de wals’ al meer dan 30 jaar samenspeelt. De concerten in Maastricht volgen op het uitbrengen van het album ‘Amore’ in 2017. Dit album bevat André Rieu’s versies van bekende liefdesliedjes, zowel in de pop- als de klassieke muziek. Voor degene die de Maastrichtconcerten niet kunnen bijwonen is André in Cinemas een uitkomst. Iedereen kan in de lokale bioscoop naar de fantastische concerten komen kijken met Robert ten Brink als presentator. Dit jaar in meer dan 110 bioscopen waaronder Pathé, Vue, Kinepolis en vele anderen.

Special guest Los del Río
Wie kent de Macarena niet? Het vrolijke nummer met het beroemde dansje. Iedereen kan het mee doen. Dat dacht ook André Rieu toen hij zijn special guest Los del Río van dit jaar uitnodigde. Het Spaanse zangduo bestaat uit Rafael Ruíz en Antonio Romero Monge. In 1996 scoorde Los del Río een wereldwijde nummer 1-hit met het nummer Macarena. Beide mannen zijn 70 jaar oud, maar de typische Macarena-danspasjes zijn zij zeker nog niet verleerd. Een feest op het Vrijthof en een feest in de bioscoop.

Succes
In 2017 gingen in slechts drie dagen gingen ruim 28.000 mensen naar de bioscoop voor André in Cinemas, André’s 2017 Maastricht Concert. Dat betekende bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal van de vorige Rieu concertregistratie in de bioscoop. Al na het eerste bioscoopweekend werd dankzij het indrukwekkende aantal van ruim 24.000 bioscoopbezoekers het Nederlandse box office record van Event Cinema verpulverd. Ook in het buitenland is André in Cinemas zeer succesvol. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd vorig jaar slechts in één dag een recordomzet van 1,45 miljoen pond opgebracht, waarmee het record van 1,41 miljoen pond van Rieu’s vorige concertregistratie overtroffen werd. Ook in Denemarken, Canada, Australië en Nieuw Zeeland groeide André in Cinemas uit tot de grootste Event Cinema-release allertijden.

Over Piece of Magic Entertainment
André in Cinemas wordt geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Piece of Magic Entertainment. Het productie- en distributiebedrijf voor artiesten en licentiegevers werd in 2017 opgericht door André Rieu, Pierre Rieu en Caspar Nadaud en startte met een serie concerten van André Rieu op het grote doek. Met Event Cinema, richt Piece of Magic Entertainment zich op het produceren en distribueren van culturele manifestaties in bioscopen. Men brengt grootse (semi)live-evenementen naar ruim 4.000 bioscopen in meer dan 80 landen, variërend van multiplexen tot onafhankelijke bioscopen en niet-traditionele bioscooplocaties. In de zomer van 2017 bracht men André in Cinemas met veel succes in de bioscoop gevolgd in oktober van dat jaar door de release van Avicii: True Stories, dat tijdens ADE eveneens voor volle bioscopen zalen zorgde. André in Cinemas Amore – My Tribute to Love is in Nederland te zien in de bioscopen van onder meer Pathé Theaters, Vue Nederland, Kinepolis en vele anderen op zaterdag 28 juli en zondag 29 juli.

Over André Rieu
André Rieu brak in 1994 door met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj, die een onverwacht (hit)succes werd. Sindsdien reist hij over de hele wereld met shows waarin hij klassieke muziek, salonmuziek, operette, soundtracks en popmuziek speelt. Inmiddels heeft Rieu wereldwijd meer dan veertig miljoen albums en DVD’s verkocht, waarmee hij de grootste klassieke popartiest ter wereld genoemd mag worden.