BioscoopFilmMuziek
Je bent hier:

Opnamen APOLLO met Martijn Lakemeier gestart – setbezoek 19 september

Met onder meer Claire Bender, Katrien van Beurden, Jesse Mensah, de Britse singer-songwriter Jake Isaacs en Blanks (Simon de Wit) 

Vorige week zijn de opnames in Amsterdam gestart van de muziekfilm Apollo van regisseur Aaron Rookus (Een Goed Leven, Zuidas) en scenarist Wander Theunis (televisiefilm In Limbo).

In Apollo is millennial Paul Schipper (Martijn Lakemeier – De Oost) in de bloei van zijn leven; hij heeft een mooi appartement met Tessa (Claire Bender – Rundfunk, Morten) en is succesvol playlist-curator bij de wereldwijd populaire muziekstreamingdienst Apollo. Wanneer een mogelijke promotie bij het bedrijf op losse schroeven komt te staan, wordt hij onverhoopt geconfronteerd met de mogelijke piek van zijn succes, en begint een rusteloze zomerdag vol tragikomische situaties en ontmoetingen die Paul dwingen zijn ‘perfecte’ carrière, relatie en opvattingen eens goed onder de loep te nemen in een stad waarin iedereen wanhopig iets roept, iets is, of iets wil zijn.

Setbezoek op zondag 19 september
Namens distributeur Gusto Entertainment en producent Topkapi Films nodigen wij je van harte uit voor een bezoek aan de set op zondag 19 september waar een muzikale scene opgenomen wordt met de Engelse singer-songwriter Jake Isaac op het dak van het Amsteldok (Amsteldijk 166, Amsterdam). Op de set zijn Martijn Lakemeier, Katrien van Beurden (Wat is dan Liefde), Flip Zonne Zuijderland, de Engelse singer-songwriter Jake Isaac en regisseur Aaron Rookus beschikbaar voor interviews.

Over Apollo
Met zijn intelligente vriendin, hun vurige seksleven en mooie huisje in de Amsterdamse Pijp, en zijn gevierde werk als ‘playlist curator’ bij het wereldwijd populaire muziekstreamingbedrijf Apollo leeft Paul Schipper (26) de droom van zijn generatie. Wanneer een teleurstellend promotiegesprek — waarin Paul zijn felbegeerde toppositie op het Londense Apollo-kantoor op losse schroeven ziet komen te staan, begint een tragikomische aaneenschakeling van situaties en ontmoetingen die import-Amsterdammer Paul langzaam maar zeker dwingt zichzelf en zijn ‘perfecte’ leven eens goed onder de loep te nemen: een muzikale stadsodyssee langs stoïcijnse fietsenmakers, Scandinavische techmiljardairs, (te) trotse ouders uit de provincie, hippe barbecuefeestjes, aandachtsgeile vrijwilligerswerkers, literaire ex-geliefden, gelovige leeftijdsgenoten, milieudemonstraties, drugsdealende schoonzusjes, stampvolle concertzalen, verleidelijke muziekmeisjes, losbandige nachtclubs en opgebrande popsterren.

Cast: Martijn Lakemeier, Claire Bender, Jesse Mensah, Simon de Wit, Flip Zonne Zuijderland, Hanneke van der Paardt, Ariane van Vliet, Reinout Bussemakers, Jennifer Welts, Jake Isaac e.v.a.
Regie: Aaron Rookus  | Script: Wander Theunis | Camera: Ton Peters |

Apollo wordt geproduceerd door Laurette Schillings, Arnold Heslenfeld en Frans van Gestel van Topkapi Films (Mijn Vader is een Vliegtuig, Another Round, Instinct) en kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds (Screen NL en Production Incentive) en CoBO fonds. BNNVARA is betrokken als co producerende omroep, distributeur Gusto Entertainment brengt de film in het najaar van 2022 uit in de bioscoop.

Op de hoogte blijven van alle releases van Gusto Entertainment?
www.gusto-ent.com | Facebook | Instagram

Geef een antwoord