Escape RoomGames
Je bent hier:

Operatie Clavem

Vanaf 19 augustus verkrijgbaar

MissionRoom brengt na het succes van hun eerste escape room voor thuis Operatie Castellum een nieuw dossier uit. Vanaf 19 augustus speel je namelijk Operatie Clavem vanuit je eigen woonkamer. In dit dossier moet je je innerlijke detective naar boven halen. Er zijn aanhoudingen gedaan tijdens een grote drugsdeal, maar waar kwamen deze drugs vandaan? En via wie kwamen ze het land in? Zet de beschikbare politie tools op de juiste manier in en wie weet los jij de zaak op. Ideaal in deze tijd voor alle liefhebbers van escape rooms, raadsels en puzzels.

MissionRoom bracht eerder dit jaar op 20 april Operatie Castellum uit, waar je een anonieme tip ontvangt bij de politie over een drugsdeal. Aan jou als inspecteur de taak om uit te zoeken wie de afnemers zijn en te achterhalen wanneer de overdacht zal plaatsvinden. Van deze originele escape room voor thuis zijn er inmiddels al 1300 stuks verkocht. Operatie Clavem is het vervolg op Operatie Castellum, maar zo opgezet dat je de games ook los van elkaar kunt spelen. Bij Operatie Clavem draait het om het achterhalen waar de drugs vandaan kwamen en wie er voor het transport heeft gezorgd.

Beide spellen zijn uitdagend en origineel. Zo zijn ze deels offline via puzzels en aanwijzingen op papier, maar ook deels online waarbij websites en Facebook-profielen gebruikt moeten worden. De opbouw van het spel is uniek, omdat het waarheidsgetrouw is opgezet en het zelfs voelt alsof je bijvoorbeeld een bestaande website aan het hacken bent. Beide operaties worden verder ondersteund door een app via waar je aanwijzingen krijgt, maar ook hints kunt opvragen. Hierdoor is het spel van begin tot eind interactief en voor ieder niveau haalbaar.

Operatie Castellum is te verkrijgen via de site van MissionRoom en vanaf 19 augustus komt daar ook Operatie Clavem bij. De consumentenadviesprijs is 64,95 euro voor de geprinte versie die je per post krijgt thuisgestuurd en 54,95 euro voor de digitale versie. Verder is het mogelijk om tegen een lagere prijs extra dossiers te bestellen, zodat je op afstand samen kan spelen met familie en vrienden. De spellen zijn geschikt om met het hele gezin te spelen vanaf een leeftijd van 14 jaar.

Bekijk hier een video waarin bedenker Rogier Visser vertelt over het ontstaan van Operatie Castellum.

Over MissionRoom

MissionRoom heeft 4 escape rooms in Leidschendam. Door de corona-maatregelen moesten ook zij hun deuren sluiten op 16 maart 2020. Oprichter Rogier Visser (44 jaar) vond echter een andere manier om zijn creativiteit los te laten. Na een brainstorm met Ruben van Essen (28 jaar) kwamen zij tot een goede verhaallijn voor een escape room dossier en zo is Operatie Castellum ontstaan. Toen de verhaallijn klaar was en de puzzels, aanwijzingen en opdrachten allemaal in orde hebben de eerste testgroepen de game gespeeld. De reacties waren erg enthousiast waarna Rogier en Ruben besloten het dossier aan te bieden in de webshop van MissionRoom. De eerste dag lag de server plat door de hoeveelheid bestellingen en tot nu toe zijn er dan ook al 1300 stuks verkocht. De volgende stap is een tweede dossier, Operatie Clavum, en die zal vanaf 19 augustus 2020 beschikbaar zijn.

Geef een reactie