BioscoopFestivalFilm
Je bent hier:

Ontdek de films Porselein, Deux, Filles de Joie en Kala Azar op het IFFR 

Gusto Entertainment brengt ook in 2020 weer een breed aanbod naar de Nederlandse bioscopen. Om het jaar goed te beginnen zijn er vier titels geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam (22 januari – 2 februari 2020). Het indrukwekkende Nederlandse drama Porselein (release: 12 maart 2020), de intieme film Deux (release: 16 april 2020), de rauwe Filles de Joie (release: 30 april 2020) en de bijzondere Nederlands-Griekse film Kala Azar (release: zomer 2020) zijn te zien op het prestigieuze filmfestival. Kala Azar (van regisseur Janis Rafa) is tevens geselecteerd voor de Tiger Competition. Tijdens het filmfestival zullen er diverse interviewmogelijkheden zijn met cast en crew.

Porselein

PORSELEIN | bioscooprelease: 12 maart 2020
Zakenman Paul (Tom Vermeir) laat niets aan het toeval over. Met het fortuin dat hij heeft verdiend denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn vrouw Anna (Laura de Boer) en hun zoontje Thomas. Met z’n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog en onaantastbaar boven de stad. Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

Deux

DEUX | bioscooprelease: 16 april 2020
De gepensioneerde Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar.

Filles-de-joie

FILLES DE JOIE | bioscooprelease: 30 april 2020
In Filles de Joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle (Sara Forestier), Conso (Annabelle Lengronne) en Dominique (Noémie Lvovksy), die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden. Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.

Kala-Azar

KALA AZAR | bioscooprelease: zomer 2020
In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft een jong stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen en later de as aan de eigenaren terug te geven. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap geeft het stoïcijnse doorzettingsvermogen van het stel ruimte om hun liefde te laten groeien, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden. Zal dat het einde van hun relatie en hun baan betekenen?

Geef een reactie