+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Naamloos

Olympisch kampioen Elis Ligtlee en Gert Jakobs komen in actie tijdens rode loper-première Spaak 
Diverse oud-(baan)wielrenners gaan de strijd met elkaar aan om de Gouden Spaak
Première Spaak | zaterdag 2 september | 19:00 uur | Omnisport Apeldoorn 

Producenten StevenDejong Producties BV & Spaakfilmfonds en filmdistributeur Keystone Benelux maken vol trots bekend dat olympisch kampioene baanwielrennen keirin Elis Ligtlee voorafgaand aan de rode loper-première van de film Spaak de strijd aan gaat met oud-wielrenner Gert Jakobs. Op zaterdag 2 september fietsen Ligtlee en Jakobs in de tot de nok toe gevulde wielerhal Omnisport Apeldoorn tegen elkaar en maken zo kans op de “Gouden Spaak”. Ook regisseur Steven de Jong, acteur Bas Muijs en diverse andere indoorbaanwielrenners zullen hun wielrenkunsten vertonen. Kaarten voor de rode loper-première zijn verkrijgbaar via de website van Omnisport Apeldoorn.

De race tussen Ligtlee en Jakobs is één van de wielerwedstrijden in het volle voorprogramma van de rode loper-première van Spaak op zaterdag 2 september. Spaak is een spannende dramafilm over een talentvolle baanwielrenner (Tim Douwsma) die zich in de gevaarlijke drugswereld begeeft en zijn eigen toekomst daarmee op het spel zet. Naast Tim Douwsma spelen onder meer Aart Staartjes, Saskia Elise, Jack Wouterse, Valerie Pos en Raymond Thiry belangrijke rollen in Spaak. Regisseur Steven de Jong (Kameleon, Hel van 65) verfilmde het waargebeurde en ongelooflijke verhaal van wielerkampioen Paul Rood. Spaak draait vanaf 7 september in de bioscoop en gaat op zaterdag 2 september feestelijk in première in Omnisport Apeldoorn.

Synopsis Spaak
Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren. Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinavië te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de ‘Black Bitch’ te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld. Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over… Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

Download persbericht + beeldmateriaal