EventGame
Je bent hier:

NK Allround Gaming

Ben jij goed genoeg? Doe mee!

Wie wordt de beste allround gamer van Nederland? Gameplatform Power Unlimited organiseert samen met bol.com het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming om de beste allround gamers van Nederland te vinden. In vijf kwalificatierondes met vijf games uit verschillende genres, kunnen twintig gamers zich kwalificeren voor de finale. Daar zullen ze tegen elkaar strijden voor een prijzenpot ter waarde van € 5.000,-. Het volledige kampioenschap wordt uitgezonden op livestreamplatform Twitch.tv.

Via een groots opgezet kwalificatieproces kunnen gamers van 16 jaar en ouder zich online met elkaar meten in vijf games in uiteenlopende genres. De games die onderdeel uitmaken van het NK Allround Gaming zijn Rocket League (Sport), Fall Guys (Behendigheid), Multiversus (Vechten), KartRider: Drift (Racen) en Fortnite (Schieten). “We hebben deze games gekozen omdat ze de speler op verschillende manieren uitdagen en allemaal gratis te spelen zijn op meerdere platformen. Zo maakt bijna iedereen kans om Nederlands kampioen te worden”, aldus Martin Verschoor, hoofdredacteur bij Power Unlimited.

Op ieder van de vijf kwalificatiedagen wordt één game gespeeld, waarbij de nummers één en twee zich automatisch plaatsen voor de finale. De winnaars van de kwalificatierondes worden beloond met prijzen van o.a. Steelseries, JBL, Xbox, PlayStation en MSI. De rest van de top 100 verdient kwalificatiepunten, waarmee men zich kan kwalificeren voor de finale als één van de beste tien allround spelers. De finale wordt op 27 mei gespeeld in Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn. Daar nemen de twintig finalisten het in alle games tegen elkaar op om uiteindelijk gekroond te worden als Nederlands Kampioen Allround Gaming. De winnaar zal naast die eer ook nog beloond worden met € 2.500,- bol.com-tegoed, de nummers twee en drie kunnen respectievelijk op € 1.250,- en € 750,- bol.com-tegoed rekenen.

Meer informatie over het NK Allround Gaming vind je op PU.nl/NK/.

Geef een reactie