BioscoopDierenFilmNatuur
Je bent hier:

Ontdek de bijzondere natuurfilms van WFFR On Tour met
Fjord, Elephants up Close en Yellowstone

Wegens de uitbraak van COVID-19 konden de eerder aangekondigde natuurfilms van het Wildlife Film Festival (WFFR) On Tour programma helaas niet op de geplande data in de bioscopen verschijnen. M&N Film Distribution start op 4 juni weer met het uitbrengen van deze adembenemende natuurfilms met de release van de bijzondere film Fjord, over de meest indrukwekkende landschappen van Europa. Gevolgd door de release van Elephants up Close op 2 juli, een intiem inzicht in het leven en de taal van het grootste landzoogdier op aarde, de olifant. De derde release staat in het teken van een eenzame wolf in Yellowstone die op 30 juli in de bioscoop verschijnt. Later in het jaar staan ook de indrukwekkende films Living in the Future’s Past (27 augustus), Chili (24 september) en Into the Jungle (22 oktober) op de bioscoopagenda.  

 

WFFR is hét Wildlife Film Festival dat jaarlijks in oktober plaatsvindt in Rotterdam. Na het festival brengt het Wildlife Filmfestival in samenwerking met M&N Film Distribution voor het eerst de prijswinnende en genomineerde films op tournee door het hele land tijdens WFFR On Tour. Natuurfilms zijn mateloos populair bij een breed publiek. Helaas bereikt het overgrote deel van het nationale én internationale aanbod nooit de Nederlandse bioscoop, terwijl de films het best tot zijn recht komen op het grote doek. Het Wildlife Film Festival, dat ieder jaar in Rotterdam plaatsvindt, creëert een podium voor wildlife filmmakers over de hele wereld. WFFR On Tour, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, sluit hierbij aan en brengt de mooiste natuurfilms ook naar de rest van het land zodat een breder publiek kan genieten van het indrukwekkende aanbod. In samenwerking met IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wordt er daarnaast de mogelijkheid geboden om het programma interactief te maken door middel van een introductie en een Q&A door lokale natuurgidsen.


Fjord
– vanaf 4 juni in de bioscoop – bekijk de trailer hier

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht.  Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

 

Elephants Up Close – vanaf 2 juli in de bioscoop – bekijk de trailer hier

Het is het grootste landzoogdier op aarde: de olifant – heersers van de savanne. Olifanten lijken onverstoorbaar. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze reuzen? Bij een betere blik op deze dieren blijken ze heel gevoelig, behulpzaam en zachtaardig.  Deze film geeft een intiem inzicht in het leven en de taal van deze overlevers en komt dichterbij dan ooit. De Afrikaanse olifant is veel intelligenter dan we dachten. Hij weet feilloos waterbronnen te vinden om te kunnen overleven. Maar hoe communiceren ze met elkaar en weten ze ondanks alle bedreigingen hun weg te vinden?

 

Yellowstone – vanaf 30 juli in de bioscoop – bekijk de trailer hier

Yellowstone National Park staat aan het begin van een nieuw tijdperk. De wolf is terug en het aantal Grizzly’s is nog nooit zo groot geweest. De terugkeer van deze eerder bijna uitgestorven, iconische roofdieren is van grote invloed op het ecosysteem in het park – ze herstellen de eeuwenoude balans tussen jager en prooi. Het verhaal komt tot leven door de ogen van een eenzame wolf, op zoek naar een roedel en een grizzly die ondanks grote uitdagingen de volgende generatie probeert te beschermen. Wat hebben deze jagers nodig om te overleven, hun jongen groot te brengen – en ook nog aan de top van de voedselketen te blijven staan?

 

Later dit jaar volgen ook de andere releases van WFFR On Tour:

 

Geef een reactie