+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

Nieuwe reeks kunstfilms ‘Arts in Cinema’ tussen mei en september in de Nederlandse filmtheaters

Onder de noemer ‘Arts in Cinema’ brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse filmtheaters tussen mei en september. ‘Arts in Cinema’ trapt op 17 mei af met Caravaggio – the Soul and the Blood, een ontroerende reis door het leven, werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één van de meest controversiële en mysterieuze schilders in de kunstgeschiedenis. Caravaggio – the Soul and the Blood wordt op maandag 8 mei vertoond in Pathé City in Amsterdam en is vanaf 17 mei tot het eind van het jaar in de Nederlandse filmtheaters te zien.

Landelijke persvoorstelling Caravaggio – the Soul and the Blood
Datum: maandag 7 mei
Start film: 12:15 uur (inloop 12:00 uur)
Locatie: Pathé City, Kleine-Gartmanplantsoen 15-19, Amsterdam (zaal 4)
Aanmelden: pauline@triplepentertainment.nl

De kunstfilm Caravaggio – the Soul and the Blood vertelt het verhaal van Caravaggio’s kunstwerken met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo’s van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken. Caravaggio, een heethoofd met de neiging tot zelfdestructie genoemd, was een revolutionaire kunstenaar en niet altijd even geliefd bij zijn tijdgenoten. Zijn leven (1571 -1610) was een aaneenschakeling van schandalen. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin – en wellicht ook naar zichzelf.

Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd in 8k op de meest adembenemende locaties, in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar Caravaggio’s werk heden ten dage bewonderd kan worden.

Caravaggio – the Soul and the Blood is voorzien van artistiek commentaar door kunsthistoricus en Caravaggio-expert professor Claudio Strinati, professor Mina Gregori, (president van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de ‘Dentro Caravaggio’ tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan).

Arts in Cinema
De release van Caravaggio – the Soul and the Blood wordt gevolgd door vier andere kunstfilms:
Hitler versus Picasso And the Others (vanaf 14 juni in de filmtheaters)
Van Gogh – Of Wheat Fields and Clouded Skies (vanaf 12 juli in de filmtheaters – officiële première: 1 juli in het Kröller-Müller Museum)
Raphael (vanaf 16 augustus in de filmtheaters)
Botticelli Inferno (vanaf 13 september in de filmtheaters)

Meer informatie: http://www.artsincinema.nl/ (binnenkort online).