BioscoopFilmPremière
Je bent hier:

Porselein

23 november in wereldpremière

Tijdens het prestigieuze Cairo International Film Festival (20 t/m 29 november) zal de Nederlandse dramafilm Porselein op 23 november officieel zijn wereldpremière beleven in het International Panorama-programma. De film zal tevens in januari 2020 tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in première gaan voor het Nederlandse publiek. In Porselein speelt Tom Vermeir de rol van rijke zakenman Paul die denkt een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn zoontje Thomas (Neathan van der Gronden) en vrouw Anna (Laura de Boer). Zij wonen, hoog en onaantastbaar, op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex. Maar wanneer Thomas plotseling ziek wordt, vormen zich de eerste barsten in hun perfecte leventje. Vanaf 12 maart 2020 is Porselein in de Nederlandse bioscopen te zien.

Porselein is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Jenneke Boeijink. Tevens is Boeijink verantwoordelijk voor het scenario dat zij samen met Thibaud Delpeut, artistiek directeur van Theater Utrecht, heeft geschreven. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Vermeir, bekend van zijn rol in de Sundance-winnaar Belgica, Laura de Boer (Weemoedt) en Neathan van der Gronden. Ook zijn er rollen weggelegd voor Mattijn Hartemink (Toren C), Peggy Vrijens (Costa), Johan Heldenberg (The Tunnel) en Gene Bervoets (Salamander).

PORSELEIN | bioscooprelease: 12 maart 2020
Zakenman Paul (Tom Vermeir) laat niets aan het toeval over. Met het fortuin dat hij heeft verdiend denkt hij een veilige wereld te hebben gecreëerd voor zijn vrouw Anna (Laura de Boer) en hun zoontje Thomas. Met z’n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog en onaantastbaar boven de stad. Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, vormen zich de eerste barsten. Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun perfecte levens langzaam beginnen af te brokkelen.

Geef een reactie