CultuurMuziek
Je bent hier:

Primephonic onderzoek:

Nederlanders kennen Janine Jansen en Jaap van Zweden niet

Het is droevig gesteld met de kennis van klassieke muziek in Nederland. 76% van onze landgenoten kent onze meest bekende musicus, violiste Janine Jansen, niet. Onder Nederlanders boven de 45 jaar is het nog redelijk bekend dat Jaap van Zweden een dirigent is, maar onder jongere generaties (tot 35 jaar) weet driekwart dit ook niet. Dat wijst onderzoek van marktonderzoekbureau Haystack Research Consulting uit, dat Primephonic, afgelopen maand heeft laten uitvoeren. Meer dan de helft van Nederlanders herkent zelfs het meest gehoorde deel van het meest bekende klassieke stuk ter wereld niet (Beethovens Vijfde Symfonie, ‘tatatadaaa’). Onder jongeren is dit zelfs 74%. En meer dan de helft van de jongere generatie tot 35 jaar weet niet dat componist Mozart uit Oostenrijk komt.

Uit het onderzoek kwam gelukkig wel naar voren dat Nederlanders hun gebrekkige kennis een probleem vinden. De helft (51%) van de Nederlanders vindt dat ze te weinig kennis hebben van klassieke muziek: dat geldt voor jongeren net zo goed als voor oudere Nederlanders. Een opvallend grote groep (33%) zou ook graag meer naar klassieke muziek luisteren.

 

Primephonic biedt uitkomst. Met een team van 25 jonge klassieke muziekliefhebbers uit 15 verschillende landen heeft Primephonic een streamingdienst speciaal voor klassieke muziek ontwikkeld met een betere zoekfunctie voor klassieke muziek, hogere geluidskwaliteit, betere aanbevelingen en meer informatie. Ook betaalt Primephonic klassieke musici eerlijker uit dan bestaande streamingdiensten als Apple Music en Spotify.

Ga naar www.primephonic.com voor meer informatie.

Geef een reactie