DVD
Je bent hier:

Laat je meevoeren in het overweldigende avontuur

MONOS

Vanaf 9 januari op DVD en Blu-ray

“Zeldzaam knap staaltje filmische claustrofobie” – Volkskrant ✰✰✰✰✰
           
“Een wrede, vervreemdende, surrealistische schoonheid” – NRC ✰✰✰✰

“Eens in de zoveel tijd stuit je op een film die zich niet laat vangen in een genre, maar die je meeneemt naar een andere wereld met andere wetten. ‘Monos’ is zo’n film.” – Trouw ✰✰✰✰

 

Op 9 januari brengt Gusto Entertainment in samenwerking met Source 1 Media de bejubelde film Monos uit op DVD en Blu-ray.  Monos, de ontzagwekkende derde speelfilm van Alejandro Landes, is een adembenemende survival saga die zich afspeelt op een afgelegen berg in Latijns-Amerika. De film volgt een jonge groep soldaten en rebellen die een Amerikaanse gijzelaar, Doctora (Julianne Nicholson) bewaken. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld. Beleef dit bijzondere verhaal zelf vanaf 9 januari op DVD of Blu-ray.

 

Monos was in april van dit jaar de openingsfilm van het Imagine Film Festival en vanaf september te zien in de Nederlandse bioscopen. De film werd bijzonder goed ontvangen en won diverse prijzen, waaronder de World Cinema Dramatic Special Jury Award op het Sundance Film Festival. Nederlandse cameraman Jasper Wolf en regisseur Alejandro Landes werden door de media alom geprezen voor deze bijzondere film en wordt door onder andere Empire en IndieWire gezien als een van de beste films van 2019.

 

MONOS – 9 januari op Blu-ray en DVD – bekijk de trailer
Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Geef een reactie