BioscoopCultuurFilm
Je bent hier:

Miel-Emile – vanaf 18 april in de filmtheaters

MOOOV Film Distribution brengt op 18 april de indringende film Miel-Emile uit in de filmtheaters. De film, geregisseerd door Peter van Houten, vertelt over het complexe leven van Emile en zijn familie in de Franse Pyreneeën en dat er, ondanks alles, altijd een opening is namelijk het op zoek gaan naar je persoonlijke weg.

Emile, ook wel Miel genoemd, is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de ver strekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privéleven van nu. De brieven van zijn moeder, in de film voorgelezen door een kleindochter, geven een inkijkje in een akelig armoedig, emotioneel kil bestaan.

Miel-Emile ging afgelopen januari in wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). In 2015 maakte Peter van Houten de film La vie de Jean-Marie, toentertijd een publiekslieveling op het IFFR. Deze film ging over de oudste zoon van dezelfde familie. Nadat Peter van Houten zes jaar met Jean-Marie had opgetrokken, richtte hij zijn camera op diens broer Emile. Ook hij woont nog altijd bij de berg Cabrils.

Bekijk hier de trailer

Geef een reactie