BioscoopFestivalFilmVrouwen
Je bent hier:

Meeslepende thriller met Thekla Reuten die je geen moment loslaat

Marionette

Vanaf 1 oktober in de bioscoop
Wereldpremière: 29 september op het Nederlands Film Festival

De spannende psychologische thriller Marionette beleeft op 29 september zijn wereldpremière op het Nederlands Film Festival. Aansluitend is Marionette vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Check hier de trailer.

 

Als de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter, vertolkt door Thekla Reuten (The American, De Reünie, Red Sparrow), naar Schotland verhuist om een nieuw leven te beginnen, is een van haar nieuwe patiënten de geheimzinnige Manny (Elijah Wolf). Het tienjarig jongetje tekent traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan beïnvloeden. Langzamerhand ontwikkelt Marianne een obsessie voor de jongen waardoor ze grip op de realiteit verliest…

 

Marionette van regisseur en scenarist Elbert van de Strien (Zwart Water, Oom Henk) balanceert op de dunne scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie. De film is gebaseerd op de korte film Marionettenwereld, bekroond met een Gouden Kalf en voor een Oscar genomineerd.

 

Synopsis
Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen. Manny speelt ‘mind games’ met zijn psychiater en suggereert dat er een pistool in Mariannes la ligt, maar ‘alleen als je kijkt’. Als Marianne kijkt ligt het pistool er daadwerkelijk… Kan Manny inderdaad de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden of ziet hij alleen de toekomst? Als Marianne ontdekt dat haar voorganger Dr McVittie (Peter Mullan) een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam maar zeker haar grip op de realiteit die haar leven zal laten ontsporen.

 

Ganaardefilm.nl
Thekla Reuten is sinds 3 augustus samen met Nasrdin Dchar te zien in een televisiespot van Ganaardefilm.nl. Dit is een uniek initiatief van de gehele Nederlandse filmbranche ter promotie van een gezamenlijk doel: Nederlanders nog meer enthousiasmeren om films weer in de bioscoop te gaan zien. Op de website ganaardefilm.nl staat een compleet overzicht van films die nu te zien zijn in de verschillende bioscopen en filmtheaters door het hele land.

Geef een reactie