+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
5074 DONQUIJOTE@DiegoLopezCalvin 500×800

The Man Who Killed Don Quixote is de slotfilm van het Filmfestival van Cannes 2018

Filmdistributeur The Searchers kondigt aan dat avonturenfilm The Man Who Killed Don Quixote van regisseur Terry Gilliam als slotfilm wordt vertoond op het Filmfestival van Cannes (8 t/m 19 mei 2018). De langverwachte film wordt dit najaar uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Naast The Man Who Killed Don Quixote draaien twee andere films van The Searchers tevens op het Filmfestival van Cannes. Under the Silver Lake (regie: David Robert Mitchell) is opgenomen in de Officiële Competitie en En Liberté (regie: Pierre Salvadori) is te zien in de nevencompetitie Quinzaine des Réalisateurs.

THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE  – bioscooprelease TBC – bekijk trailer
Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject  “Don Quichote” regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quichote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Na 17 jaar pre-productie is de legendarische regisseur Terry Gilliam (12 Monkeys, Brazil) er eindelijk in geslaagd om zijn mythisch droomproject te verfilmen. Hij kan daarvoor rekenen op een droomcast aangevoerd door Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens, Paterson), Jonathan Pryce (Pirates of the Caribbean, The Brothers Grimm), Stellan Skarsgård (The Avengers, Good Will Hunting) en Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Oblivion).

Cast: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko
Regie: Terry Gilliam
Scenario: Terry Gilliam, Tony Grisoni
Genre: Avonturenfilm

UNDER THE SILVER LAKE – bioscooprelease 9 augustus – bekijk trailer
Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam (Andrew Garfield) kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah (Riley Keough). Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.

De mysterieuze thriller Under the Silver Lake is geschreven en geregisseerd door David Robert Mitchell, bekend van de horrorhit It Follows. De cast bestaat onder andere uit Andrew Garfield (Hacksaw Ridge, The Amazing Spider-Man), Riley Keough (The Girlfriend Experience, American Honey) en Topher Grace (Spider-Man 3, That ’70s Show).

Cast: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace
Regie en scenario: David Robert Mitchell (It Follows)
Genre: Mysterie/thriller

EN LIBERTÉ – bioscooprelease TBC
In een plaatsje aan de Franse Rivièra woont detective Yvonne (Adèle Haenel), een jonge weduwe van de lokale held en politiechef Santi (Vincent Elbaz). Haar wereld staat plots op zijn kop als ze erachter komt dat haar echtgenoot toch niet het boegbeeld van deugdzaamheid was. Een onschuldige jonge man, Antoine (Pio Marmaï), heeft namelijk als zondebok van Santi acht jaar ten onrechte in de gevangenis doorgebracht. Wanneer Antoine vrijkomt, heeft hij veel moeite om zich aan te passen aan zijn leven buiten de gevangenis en Yvonne wil er dan ook alles aan doen om hem te helpen, maar dan wel zonder de waarheid te vertellen. Wanneer alle ontwikkelingen en emoties tot een uitbarsting komen, leidt dit tot een reeks van spectaculaire gebeurtenissen.

Cast:
Adèle Haenel, Pio Marmaï, Audrey Tautou

Regie: Pierre Salvadori (Priceless (Franse titel Hors de prix))
Scenario: Benjamin Charbit, Benoît Graffin, Pierre Salvadori
Genre: Komedie

Op de hoogte blijven van alle releases van The Searchers?
www.thesearchers.be | Facebook