CultuurFilm
Je bent hier:

Lucian Freud: A Self Portrait

Vanaf 12 maart in de bioscoop

“Dreigend, ongrijpbaar…opwindend?”  – The Guardian

Bekijk hier de trailer

De Royal Academy of Arts in Londen (UK) brengt, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston (USA), voor het eerst in de geschiedenis de zelfportretten van Lucian Freud (1922-2011), een kleinzoon van Sigmund Freud, samen. De tentoonstelling toont meer dan 50 schilderijen, prenten en tekeningen waarin de moderne meester van de Britse kunst zijn standvastige blik op zichzelf heeft gevestigd.

Lucian Freud, een van de beroemdste schilders van onze tijd, is ook een van de weinige 20e-eeuwse kunstenaars die zich met zo’n consistentie presenteerden. Bijna zeven decennia geven zijn zelfportretten een fascinerend inzicht in zijn psyché en ontwikkeling als schilder, van zijn vroegste portret in 1939 tot het laatste dat 64 jaar later werd gemaakt. Al met al vertegenwoordigen zijn portretten een opwindend onderzoek naar de dynamiek van veroudering en het proces van zelfexpressie.

Deze uiterst opwindende tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid voor Exhibition On Screen om het levenswerk van een meester in een show te onthullen. Lucian Freud: A Self Portrait wordt op 12 maart in de bioscoop uitgebracht door Arts in Cinema.

 Geproduceerd door:                Phil Grabsky
Lengte:                                    80 minuten
Voor meer informatie:              http://www.artsincinema.nl/

Geef een reactie