BioscoopCultuurDramaFilm
Je bent hier:

Kuessipan

Vanaf 29 april in de bioscoop

MOOOV Film Distribution brengt op 29 april 2021 de Canadese film Kuessipan uit in de bioscopen. Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen.

 

Interviewmogelijkheden met Myriam Verreault

Myriam Verreault groeide op in Loretteville in een buitenwijk van Quebec. Na studies journalistiek, geschiedenis en film, ging ze aan de slag als regisseur en redacteur in de wereld van televisie en film. Ze kreeg bekendheid met À l’ouest de Pluton in 2009, een veelgeprezen speelfilmdebuut dat zijn weg vond naar meer dan 50 festivals over de hele wereld. Ze was co-regisseur, schreef het script, produceerde en monteerde het. In 2014 monteerde ze Québékoisie van Mélanie Carrier en Olivier Higgins, een documentaire die genomineerd was voor het Gala des Jutra en gaat over relaties tussen Quebecers en Aboriginals. Ze begon haar research voor Kuessipan en het schrijven van het scenario in 2012 samen met de schrijver van de gelijknamige roman, Naomi Fontaine. Het duurde 5 jaar en meerdere reizen naar de Innu-gemeenschap, voordat ze begonnen met filmen.

Regisseur Myriam Verreault is beschikbaar voor digitale of telefonische interviews. Neem daarvoor contact op met tessa@triplepentertainment.nl

 

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, leiden Mikuan en Shaniss een ander leven. Mikuan woont bij haar liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en droomt ervan naar de stad te verhuizen. Shaniss komt uit een gebroken gezin, brengt haar jeugd door in verschillende huizen en maakt de middelbare school niet af. Ze woont samen met haar vriend Greg en hun baby. Als kinderen beloofden ze elkaar altijd samen te zullen blijven. De Innu-identiteit is een sterk onderdeel van hun leven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven. De discrepanties dagen hun vriendschap uit, maar hun liefde voor elkaar blijkt sterker te zijn. Naast hartverwarmende momenten zijn er ook momenten waarop je hart breekt. Wat Kuessipan onderscheidt van ander films, is de manier waarop het verhaal verteld wordt. De meeste films van dit genre met mensen van kleur richten zich op de onderdrukking waarmee ze worden geconfronteerd in plaats van op de persoon die ze zijn. Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Kuessipan is een term uit de Innu taal en betekent zoiets als: het is jouw beurt om je verhaal te vertellen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (2013) van de Canadese schrijfster Naomi Fontaine.

Bekijk hier de trailer

Geef een reactie