+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

Kinderhelden Ernst en Bobbie vieren jubilea
Al 35 jaar een soepkippenduo | Al 20 jaar op televisie

Het populaire soepkippenduo Ernst en Bobbie heeft iets te vieren! Op 1 april 2018 (geen grap) zijn de twee kinderhelden namelijk al 20 jaar te zien op TV. Hele generaties zijn opgegroeid met het innemende duo dat wordt gevormd door Erik van Trommel (als de serieuze Ernst) en Gert-Jan van den Ende (als de impulsieve en een beetje ondeugende Bobbie). Al ruim 35 jaar maken ze met hart en ziel kinderprogramma’s, kindervoorstellingen in het theater, CD’s en DVD’s.

Doe wat je leuk vindt, dan word je er vanzelf goed in” – Gert-Jan van den Ende

20 jaar op TV
Ooit begonnen bij de de tv-studio van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, startten ze op het toenmalige KinderNet op 1 april 1998 met hun televisieserie “Ernst, Bobbie en de Rest, Avonturen in de Dierentuin”. De serie overtrof meteen alle verwachtingen en groeide uit de een van de best bekeken programma’s op KinderNet. Het succes en de grote vraag vanuit hun jonge publiek leidde tot de zeven series in zes jaar tijd. Sinds 2011 is “Ernst, Bobbie en de Rest” te zien op RTL Telekids.

Wist je dat?

  • Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende zelf alle teksten en liedjes schrijven
  • Erik en Gert-Jan, net als Ernst en Bobbie, ook in het dagelijks leven goede vrienden zijn
  • Er al ruim 1,5 miljoen kinderen een Ernst & Bobbie-show bezochten
  • Er zijn 14 verschillende live shows gemaakt zijn
  • Er meer dan 100 afleveringen op televisie geweest zijn
  • Er meer dan 1,5 miljoen CD/DVD’s verkocht zijn

De Vakantieshow: nog t/m 27 mei in het theater
Ernst en Bobbie reizen nog t/m 27 mei 2018 langs theaters in het hele land met de Vakantieshow. In deze theatervoorstelling hebben Ernst en Bobbie vakantie, maar er gaat meteen van alles mis: op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen… Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is er geen enkele plaats meer vrij. Gelukkig komt er een oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo’n goed idee is…? Elke Ernst en Bobbie-show is een belevenis voor het hele gezin. Naast alle grappen en grollen die Ernst en Bobbie maken, kan iedereen uit volle borst meezingen met hun bekende liedjes van TV.

Over Trend Media
Trend Media produceert theater- en tv-programma’s. Sinds 1987 is het productiebedrijf, onder leiding van Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende, actief op het gebied van kinderproducties. Trend Media is voornamelijk bekend van series als Ernst, Bobbie en de rest (RTL 8), XMIX (Z@ppelin), Burgers’ Zoo en Waarom (RTL 8), de Ep de Pret Show (RTL 8), Burgers’ Zoo Natuurlijk (RTL 4) en Uitgelicht: Burgers’ Zoo (RTL 4). Daarnaast bedenkt, schrijft en produceert Trend Media sinds 1998 verschillende theaterproducties waaronder de shows van Ernst, Bobbie en de Rest en sinds oktober 2016 ook de theatervoorstelling van Bobo en de interactieve voorstelling Checkpoint Theater. Vanaf oktober 2018 zijn de theatershows van Juf Roos en De Smurfen te zien in alle grote theater in Nederland en België.

Trend Media co-produceerde meerdere bioscoopfilms en werkte 11 jaar mee aan Het Feest van Sinterklaas in Ahoy. Het bedrijf is specialist in kinderformats en schrijft kinder- en achtergrondmuziek voor producties, bedenkt concepten en helpt bij onderhandelingen met tv-zenders en co-producenten. Voor Trend Media is het een uitdaging om concepten te bedenken, te produceren en uit te zenden die voor 3 partijen succesvol zijn: de cliënt, de zender en de producent.

Meer informatie: www.ernstbobbie.nl