+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
100716, Maastricht: Andre Rieu Op Het Vrijthof. Foto: Marcel Van Hoorn.
100716, Maastricht: Andre Rieu op het Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

Jubileumconcert André Rieu met gastheer André van Duin
live te zien in diverse bioscopen

André in Cinemas
22 en 23 juli te zien in ruim 60 bioscopen in heel Nederland
Voorverkoop start donderdag 13 april 09:30 via www.andreincinemas.com

André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste klassieke popartiesten ter wereld. Zijn legendarische jaarlijkse concert in Maastricht is steevast uitverkocht. Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat André Rieu het Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte. Om dat te vieren wordt zijn energieke concert via satelliet op zaterdag 22 juli (20:00 uur) en zondag 23 juli (15:00 uur) in 60 bioscopen in heel Nederland vertoond. Speciaal voor deze jubileumeditie is komiek en presentator André van Duin aangesteld als gastheer van André in Cinemas. Exclusief voor de bioscoopbezoekers zal Van Duin zowel het voorprogramma verzorgen als een interview doen met André Rieu, zodra hij van het podium stapt. De voorverkoop start donderdag 13 april om 09:30 via www.andreincinemas.com voor bioscopen in heel Nederland.

Het spectaculaire concert in Maastricht vindt plaats op het Vrijthof; dé plek waar de maestro zich in zijn element voelt. Samen met zijn 60-koppige Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en bijzondere gasten zal Rieu zijn opwachting maken. Hij zorgt voor een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. Behalve op het Vrijthof is dit muzikale feest tijdens André in Cinemas voor iedereen in heel Nederland te beleven!

André Rieu zegt over André in Cinemas: “Toen ik het Johann Strauss Orkest in 1987 oprichtte, waren er slechts twaalf orkestleden – nu staan er meer dan zestig mensen op het podium. Hoewel er veel is veranderd, is één ding nooit veranderd: de vreugde van het samen spelen, of het nu in een kleine groep is of een groot orkest. We kijken allemaal uit naar de bijzondere voorstellingen in juli, waar we ons 30-jarige jubileum vieren. Het wordt gegarandeerd weer een onvergetelijke, magische avond en ik ben trots op het feit dat we met André in Cinemas het publiek in heel Nederland kunnen bereiken.”

In de dertig jaar dat André Rieu’s Johann Strauss Orkest bestaat, heeft het een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van een klein groepje musici die repeteerden in het klaslokaal op de basisschool van Andrés zoon, tot stadions en concertgebouwen over de hele wereld. Ook de jaarlijkse bioscoopvoorstellingen zijn ware evenementen waar fans wereldwijd reikhalzend naar uitkijken. Vorig jaar brak André in Cinemas diverse records waaronder in Engeland, Ierland, Australië,  Denemarken, Mexico en Nederland.

Over André Rieu
André Rieu brak in 1994 door met de Tweede Wals uit de Suite voor Variété orkest van Dmitri Sjostakovitsj, die een onverwacht (hit)succes werd. Sindsdien reist hij over de hele wereld met shows waarin hij klassieke muziek, salonmuziek, operette, soundtracks en popmuziek speelt. Inmiddels heeft Rieu wereldwijd meer dan veertig miljoen verkochte albums en DVD’s verkocht, waarmee hij de grootste klassieke popartiest ter wereld genoemd mag worden.

André in Cinemas wordt geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Piece of Magic Entertainment en is te zien in de bioscopen van onder meer Pathé Cinemas, Vue Nederland , Kinepolis en vele anderen op zaterdag 22 juli om 20:00 uur en zondag 23 juli om 15:00 uur. Voor meer informatie: www.andreincinemas.com

Download persbericht + beeldmateriaal