BioscoopFilm
Je bent hier:

Een verwonderde blik op de wereld
IT MUST BE HEAVEN

Hoofdrolspeler Elia Suleiman (tevens script en regie) is op
10 december in Nederland en beschikbaar voor interviews

Op 19 december brengt Gusto Entertainment de bijzondere film It Must Be Heaven uit. Regisseur en hoofdrolspeler Elia Suleiman is op dinsdag 10 december in Nederland en beschikbaar voor interviews.

It Must Be Heaven schetst een beeld van een leven in ballingschap. In een serie droogkomische scènes bekijkt de Palestijnse regisseur en hoofdrolspeler Elia Suleiman (The Time That Remains) de wereld om zich heen met zijn handelsmerk: de verwonderde blik. Naast Suleiman zijn Gael García Bernal, Ali Suliman en Kwasi Songui in de film te zien. Bekijk hier de trailer.

It Must Be Heaven was geselecteerd voor de hoofdcompetitie op het laatste filmfestival van Cannes en won daar de Special Mention en de Fipresci, de prijs van The International Federation of Film Critics.

IT MUST BE HEAVEN – 19 december in de bioscoop
Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes in IT MUST BE HEAVEN waarin de Palestijnse regisseur Elia Suleiman (The Time That Remains) op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien.

Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken.

It Must Be Heaven werd tijdens het Cannes Filmfestival genomineerd voor de Gouden Palm en is de Palestijnse Oscarinzending voor beste buitenlandse film. Elia Suleiman brengt met It Must Be Heaven een uiterst origineel verhaal waarin thema’s als identiteit, nationaliteit en verbondenheid worden verkend met als uitgangspunt de ultieme vraag: waar voelt men zich ‘thuis’?

Interesse in een interview? Neem contact op met Linda van Essen via linda@triplepentertainment.nl of 035 6982106.

Geef een reactie