+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Bar Bahar

Intrigerend, vrouwelijk portret Bar Bahar vanaf 4 januari in de bioscoop

Regisseuse Maysaloun Hamoud toont in het Israëlische drama Bar Bahar drie Palestijnse vrouwen die een balans proberen te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van hun woonplaats en metropool Tel Aviv. De film is wereldwijd zeer goed ontvangen. Hamoud mocht met haar filmdebuut onder meer awards in ontvangst nemen op Toronto International Film Festival 2016, Berkshire International Film Festival 2017, Palm Springs International Film Festival 2017, Istanbul International Film Festival 2017 en San Sebastián International Film Festival 2016. Bar Bahar ging afgelopen zomer in ons land in première tijdens World Cinema Amsterdam en draait vanaf 4 januari 2018 in de Nederlandse filmtheaters. 

De drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen Leila, Salma en Noor delen een appartement in het wervelende Tel Aviv. Laila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma is een christelijke, lesbische DJ en de derde, Nour, is een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. De drie vrouwen zijn continu op zoek naar de balans tussen oude tradities en het moderne leven.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Regisseur Hamoud brengt de stad Tel Aviv in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten.

Speelduur: 96 min. | Land: Israël, Frankrijk | Taal: Arabisch & Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Maysaloun Hamoud | Cast: Mouna Hawa, Sana Jammelieh | Releasedatum: 4 januari 2018 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands.