EventFestivalFilm
Je bent hier:

International Film Festival Rotterdam

Van 25 januari t/m 5 februari 2023

International Film Festival Rotterdam

Van 25 januari t/m 5 februari vindt in Rotterdam het International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Met jaarlijks 340.000 bezoekers en bijna 2.700 filmprofessionals, is IFFR een van de grootste publieks- en industrie-gedreven filmfestivals ter wereld.

Triple P Entertainment is dit jaar in Rotterdam aanwezig voor de persbegeleiding van een aantal films, die op het IFFR in première gaan.

 

Mascotte
Regie: Remy van Heugten. Cast: Liam Jeans, Maartje Remmers, Leopold Witte

Mascotte gaat over het groeiende isolement van waaruit jongeren zich ontwikkelen tot volwassenen. Van Heugten geeft met Mascotte een liefdevolle maar keiharde waarschuwing over de rol die consumentisme, pornografie, mannelijke dominantie, polarisatie en geweld in ons leven kunnen spelen.

De film gaat op 21 januari 2023 in wereldpremière op het Slamdance Film Festival in Salt Lake City, de tegenhanger van het Sundance Film Festival. De Nederlandse premiere vindt plaats op 27 februari op het IFFR. Mascotte is vanaf 2 februari in de Nederlandse filmtheaters te zien.

 

Die Middag

De debuutfilm van regisseur en scenarist Nafiss Nia, die ruim twintig jaar geleden van Iran naar Nederland vluchtte: “Die middag gaat over mij, maar ook over jou. Die middag gaat over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest. Het gaat over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.”

Op een middag kruisen de levens van Roya en Nassim elkaar. Getekend door hun verleden als vluchteling zoeken ze een uitweg. Ze kunnen elkaars redding zijn, maar een gesloten deur staat tussen hen.

 

Dalva

Het even schrijnende als opvallend begripvolle speelfilmdebuut van de Belgische schrijver en filmmaker Emmanuelle Nicot laat de reis zien van Dalva, een meisje op de rand van de puberteit dat moet leren dat het groomen van haar vader Jacques niet normaal was.

Nicot onthult een verleden van incest, controle en leugens, Dalva aangedaan door haar vader, die zijn verdwenen vrouw verving door zijn dochter – de overeenkomst in kleding wordt duidelijk bij een reünie van moeder en dochter.

Dalva gaat in premiere op IFFR en is vanaf 30 maart in de bioscoop te zien.

 

Kung Fu Leeuw

Kung Fu Leeuw is een authentiek verhaal van schrijver en regisseur Froukje Tan (Mijn Avonturen door V. Swchwrm), die de ontluikende vriendschap tussen de twee tieners en hun gedeelde liefde voor Kung Fu warm in beeld brengt. Een meeslepende coming of age film, tegen de multiculturele achtergrond van Rotterdam.

Cast: Tyrell Williams, Haye Lee, Kar-Yung Lau, Senna Rijsdijk, Simon Yu, Ralph Moerman, Fahd Larhzaoui, Dewi Reijs

Kung Fu Leeuw gaat op 27 januari feestelijk in première op het IFFR en is vanaf 16 februari in de bioscoop te zien

Geef een antwoord