+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Website Ws

            Indrukwekkend Nepalees familiedrama White Sun vanaf 26 oktober in de bioscoop

Regisseur Deepak Rauniyar is donderdag 5 en vrijdag 6 oktober beschikbaar voor interviews tijdens Parool Film Fest in Amsterdam

Bekijk hier de trailer | Nederlandse bioscooprelease: 26 oktober

Het indrukwekkende White Sun van Nepalees regisseur Deepak Rauniyar is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie in het huidige Nepal, om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog. White Sun vertelt het verhaal van Chandra, een maoïst die tegen het regime in Nepal heeft gevochten. Chandra wordt allesbehalve met open armen ontvangen bij terugkomst in zijn geboortedorp. Het ritueel waarbij zijn net overleden vader de berg moet worden afgedragen om aan de voet gecremeerd te worden, legt de littekens bloot die de burgeroorlog in Nepal heeft achtergelaten. De nieuwe film van MOOOV Film Distribution draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse filmtheaters.

White Sun ging vorig jaar in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië en was geselecteerd voor het Toronto Film Festival 2016 en Internationaal Film Festival Rotterdam 2017. White Sun is bovendien aanstaande 5, 6 en 7 oktober te zien tijdens het Parool Film Fest (PAFF) te Amsterdam. Regisseur Deepak Rauniyar reist af naar Nederland en is beschikbaar voor interviews. Op 5 oktober vindt er na de screening op PAFF een Q&A plaats met de regisseur.

In 2006 kwam er in Nepal een einde aan tien jaar burgeroorlog. De zegevierende maoïstische rebellen stelden een nieuwe grondwet op, waarin gelijkheid voor alle burgers voorop stond. Maar argwaan en wrok slijten slechts langzaam. De oude tradities, het traditionele kastensysteem en de vrouwenonderdrukking die daarbij horen, laten zich niet zomaar vervangen. Als voormalig strijder Chandra na de dood van zijn vader in zijn geboortedorp terugkeert, merkt hij dat de sociale veranderingen waarvoor hij heeft gevochten nog niet zijn doorgedrongen in zijn dorp hoog in de bergen. Onderweg met het lijk van zijn vader naar de crematieplaats raakt hij slaags met zijn broer Suraj, waardoor de lijkkist halverwege de berg komt vast te zitten. Chandra zoekt hulp bij de politie, voormalige strijdmakkers en andere dorpelingen, maar vangt telkens bot.

Regisseur Deepak Rauniyar weet alles perfect in balans te houden. Het vervoersprobleem met de lijkkist is een prachtige metafoor voor een land in transitie. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving, nationale politiek sijpelt langzaam door in het dorpsleven.

Speelduur: 89 min. | Taal: Nepalees gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Deepak Rauniyar | Cast: Dayahang Rai, Asha Magrati, Rabindra Singh Baniya, Sumi Malla, Amrit Pariyar | Releasedatum: 26 oktober 2017 | Distributeur: Mooov Film Distribution The Netherlands.