+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Website Brom

            Indringende documentaire No Place for A Rebel te zien op Nederlands Film Festival 2017

Nederlandse filmmakers zijn beschikbaar voor interviews

Bekijk hier de trailer | Nederlandse bioscooprelease: 9 november

Zestien jaar nadat Opono Opondo als kind werd ontvoerd door de LRA, het rebellenleger van Joseph Kony uit Noord-Oeganda, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Hij wist te ontsnappen en het leger te verlaten, nu moet hij zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden. No Place for a Rebel, de debuutfilm van Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos, is op 21 en 26 september te zien tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival dat van 20 tot en met 29 september in Utrecht plaatsvindt. Aansluitend, gedurende de hele maand oktober, wordt de documentaire door het land heen als voorpremière vertoond tijdens het On Tour-programma van Movies that Matter. No Place for a Rebel zal vanaf 9 november regulier in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn.

De documentaire No Place for a Rebel volgt Opondo vanaf zijn moment van terugkeer, terwijl hij probeert weer burger te worden en een nieuw leven op te bouwen tussen de mensen tegen wie hij zijn leven lang vocht. No Place for a Rebel verbeeldt de moedige poging van een jongen die balanceert op de dunne lijn tussen slachtoffer en dader, om zijn lot te beïnvloeden. Een zoektocht naar identiteit, gevormd door zowel het trauma uit het verleden als het taboe dat daarop rust in het heden.

Synopsis                                                                                                                                                                                 De Oegandese Opono Opondo werd als kind ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony. Zestien jaar later is hij uit het leger ontsnapt en keert hij als volwassen oorlogscommandant terug naar huis. Hij moet zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden. Opondo leert brommerrijden, volgt een business course en laat visitekaartjes drukken. Maar het blijkt moeilijk zijn draai te vinden tussen de mensen tegen wie hij bijna zijn hele leven vocht – inclusief zijn familie. Zo worstelt Opondo met zijn verleden én zijn toekomst. Wanneer in 2015 Opondo’s oud commandant wordt opgepakt en berecht door het Internationaal Strafhof in Den Haag, blijkt dat Opondo niet aan zijn verleden kan ontsnappen. Terwijl hij worstelt met vragen over schuld en verantwoordelijkheid, krijgt hij plotseling de kans om zich aan te sluiten bij Oegandese leger. Keert hij terug naar het strijdveld om te vechten tegen zijn voormalige kameraden?

Speelduur: 76 min. | Taal: Engels en Acholi gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Maartje Wegdam, Ariadne Asimakopoulos | Cast: Opono Opondo (zichzelf) | Releasedatum: 9 november 2017 | Distributeur: Mooov Film Distribution The Netherlands.