CultuurFilmMuziek
Je bent hier:

In Search of Mozart

vanaf 27 januari in de bioscoop

Een muzikale ontdekkingsreis ter ere van het Beethoven Jaar 2020
IN SEARCH OF MOZART

ABC Film Distribution brengt de vier grootste componisten aller tijden, Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie “In Search of”. Een exclusief en wereldwijd cinema event dat het hele jaar in de Nederlandse bioscopen te zien is. Dit jaar is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. Op 27 januari, de geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart, beleef je het bijzondere verhaal van het wonderkind Mozart. Dompel je vanaf 27 januari onder in een muzikale ontdekkingsreis met In Search of Mozart.
Bekijk
hierdetrailer.

In Search of Mozart – vanaf 27 januari in de bioscoop

Precies op de geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart, 27 januari,  treedt filmmaker en regisseur Phil Grabsky in de voetsporen van de componist en neemt de kijker mee in een muzikale ontdekkingsreis naar het ware verhaal van het wonderkind Mozart. In Search of Mozart laat door middel van zijn muziek en de brieven die hij aan zijn ouders en zijn vrouw Constanze stuurde het leven van de componist zien. Meer dan 80 werken uit Mozart’s oeuvre, waaronder het Requiem, worden op chronologische vertoond. Door de analyses van wereldberoemde historici, hedendaagse componisten en muzikanten wordt In Search of Mozart een nieuwe beeld gecreëerd dat volledig los staat van Milos Forman’s legendarische film Amadeus.

 

The Great Composers series

Na In Search of Beethoven (momenteel in de bioscoop te zien) wordt In Search of Mozart gevolgd door drie andere muziekfilms:

  • 1 maart 2020 – In Search of Chopin – trailer
  • 31 maart 2020 – In Search of Haydn – trailer
  • 16 december 2020 – Concerto: A Beethoven Journey – trailer (afsluiting Beethoven Jaar 2020)

Volg Arts in Cinema via www.artsincinema.nl of Facebook.

Geef een reactie